نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1390 , دوره  3 , شماره  10 ; از صفحه 45 تا صفحه 51 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر سلولاز جداسازي شده از قارچ آسپرژيلوس نايجر بر کيفيت چاي شمال ايران

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رشت، دانشکده علوم پایه، گروه میکروبیولوژی
 
چکیده: 
زمينه و هدف: يکي از مهمترين ميکروارگانيزم هاي همزيست گياه چاي، آسپرژيلوس نايجر است. اين قارچ با توليد خارج سلولي سلولاز موجب تجزيه و تخمير برگ هاي چاي در حين مرحله فرآوري شود. چاي پرمصرف ترين نوشيدني‌ در جهان است و دامنه تفاوت ‌هاي موجود در طعم و كيفيت آن ناشي از رويدادهاي متابوليكي پيچيده ‌اي است كه در حين فرآوري برگ ها رخ مي‌ دهد لذا بررسي اثر آنزيم هاي قارچي، اهميت بالايي دارد. هدف از اين تحقيق مطالعه برداشت آنزيمي اين سد مکانيکي و اثر آن بر کيفيت چاي مي باشد.روش بررسي: از روش سوموگي - نلسون براي سنجش فعاليت آنزيم استفاده شد. ساير فاکتورهاي سينتيکي شامل فعاليت، فعاليت ويژه، دما و pH بهينه و پايداري آنزيمي نيز براي آنزيم بدست آمده از قارچ آسپرژيلوس نايجر بدست آمده و براي نمونه هاي آنزيمي مختلف با هم مقايسه شد. تاثير آنزيم به دو صورت عصاره خام و تخليص شده بر روي ميزان تقويت حضور فاکتورهاي کيفي چاي، شامل تيافلاوين، تياروبيجين، رنگ تام محلول و شفافيت محلول، در حين مرحله فرآوري بررسي شد.يافته ها: با افزايش خلوص آنزيمي، فعاليت ويژه و محتواي پروتئيني همزمان افزايش يافت. همچنين فاکتورهاي کيفي نيز در هر مورد افزايش نشان داد.نتيجه گيري: در اين تحقيق مشخص شد که استفاده از آنزيم سلولاز قارچي در حين مرحله فرآوري موجب افزايش ميزان فاکتورهاي کيفي چاي مي شود. در اين مورد اثر آنزيم تخليص شده بسيار بيشتر از آنزيم موجود در عصاره خام است.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

آراسته، ا.، و سریری، ر.، و نجفی یاسوری، ف.، و صالح زاده، ع.، و نجفیان، م. (1390). بررسی اثر سلولاز جداسازی شده از قارچ آسپرژیلوس نایجر بر کیفیت چای شمال ایران. زیست فناوری میکروبی, 3(10), 45-51. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=159529



Vancouver : کپی

آراسته امیر، سریری ریحانه، نجفی یاسوری فاضل، صالح زاده علی، نجفیان محمود. بررسی اثر سلولاز جداسازی شده از قارچ آسپرژیلوس نایجر بر کیفیت چای شمال ایران. زیست فناوری میکروبی. 1390 [cited 2022May25];3(10):45-51. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=159529



IEEE : کپی

آراسته، ا.، سریری، ر.، نجفی یاسوری، ف.، صالح زاده، ع.، نجفیان، م.، 1390. بررسی اثر سلولاز جداسازی شده از قارچ آسپرژیلوس نایجر بر کیفیت چای شمال ایران. زیست فناوری میکروبی, [online] 3(10), pp.45-51. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=159529.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 178 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی