برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
مهر 1390 , دوره  69 , شماره  7 ; از صفحه 405 تا صفحه 412 .
 
عنوان مقاله: 

اثر محافظتي زعفران در مقابل آسيب هاي اكسيداتيو در ايسكمي مغزي موضعي- موقتي در موش صحرايي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* سمنان، کیلومتر 5 جاده دامغان، دانشکده پزشکی، مرکز تحقیقات و بخش فیزیولوژی
 
چکیده: 

زمينه و هدف: مطالعات متعدد نشان داده اند زعفران اثر محافظتي در مقابل آسيب اكسيداتيو در ايسكمي گلوبال مغزي دارد، اما اثر آن بر ادم مغزي و آسيب اكسيداتيو در ايسكمي مغزي موضعي كاملا مشخص نيست. اين مطالعه با هدف بررسي اثر زعفران بر ادم مغزي، حجم ضايعات مغزي و ميزان فعاليت آنزيم هاي آنتي اكسيدانت (آنزيم سوپر اكسيد ديس موتاز و گلوتاتيون پراكسيد) و غلظت مالون دي آلدييد در بافت ايسکميک مغز در مدل تجربي سكته مغزي طراحي شد.
روش بررسي: ايسكمي موضعي با مسدود كردن موقتي شريان مياني مغز براي مدت يك ساعت در موش صحرايي ايجاد شد. زعفران با دوز
mg/kg ip 100 در شروع ايسکمي به صورت داخل صفاقي تزريق و 24 ساعت بعد ادم و حجم آسيب مغزي اندازه گيري شد. غلظت مالون دي آلدييد و ميزان فعاليت آنزيم سوپر اكسيد ديس موتاز و گلوتاتيون پراكسيد در بافت ايسكميك مغز با استفاده از كيت مخصوص اندازه گيري شد.
يافته ها: زعفران حجم ضايعات مغزي را 77% (
P<0.001) و ادم مغزي را 60% (P<0.001) در مقايسه با گروه شاهد كاهش داد. همين طور زعفران به طور معني داري غلظت بافتي مالون دي آلدييد را كاهش داده (P<0.001) و ميزان فعاليت آنزيم سوپر اكسيد ديس موتاز (P<0.001) و گلوتاتيون پراكسيد (P<0.001) در بافت ايسكميك كورتكس مغز به طور معني داري افزايش داد.
نتيجه گيري: زعفران اثرات محافظتي در مقابل آسيب اكسيداتيو ايسكميك و ادم مغزي در مدل ايسكمي مغزي موضعي- موقتي در موش صحرايي دارد. اين اثر احتمالا از طريق افزايش ظرفيت آنزيم هاي آنتي اكسيدان و كاهش توليد راديكال هاي آزاد اعمال مي شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 114
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی