برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

رابطه‌ سرطان پستان با الگوهاي غذايي در زنان

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه تغذیه جامعه، انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
 
چکیده: 

مقدمه: از آنجا ‌‌که سرطان پستان رايج ‌‌ترين سرطان در ميان زنان جهان است و تاکيد کمتري روي الگوهاي غذايي گرديده، بررسي رابطه‌ سرطان پستان با الگوهاي غذايي در زنان هدف پژوهش حاضر قرار گرفت.
مواد و روش ‌ها: در اين مطالعه‌ مورد - شاهدي، تعداد 100 بيمار مبتلا به سرطان پستان 65-30 ساله به عنوان مورد و 174 فرد غير مبتلا به عنوان گروه شاهد از ميان مراجعه ‌کنندگان به بيمارستان شهداي تجريش تهران، انتخاب شدند. پرسشنامه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ مربوط به داده ‌هاي فردي، بسامد خوراک و فعاليت بدني از راه مصاحبه‌ حضوري تکميل گرديد. با استفاده از روش تحليل عاملي، الگوهاي غذايي غالب به دست آمد، سپس نسبت شانس ابتلا به سرطان پستان با الگوهاي غذايي از راه رگرسيون لجستيک سنجيده شد.
يافته‌ ها: دو الگوي غذايي غالب شناسايي گرديد. الگوي غذايي سالم شامل مصرف بالاي سبزي ‌ها، ميوه ‌ها، لبنيات کم ‌چرب، حبوبات، روغن مايع و زيتون، ادويه، ماهي، احشا، طيور و ماکيان، انواع ترشي، سويا و غلات کامل، و الگوي غذايي ناسالم شامل نوشابه‌ ها، قند و شکر، چاي و قهوه، سيب ‌زميني سرخ شده و چيپس، نمک، شيريني و دسر، روغن جامد و حيواني، مغزها، آب ‌ميو‌ه مصنوعي، غلات تصفيه شده، گوشت قرمز و فرآوري شده بود. پس از تعديل اثر متغيرهاي مختلف مصرف بالاترين سهک الگوي غذايي سالم نسبت به پايين ‌ترين سهک، شانس ابتلا به سرطان پستان را 66% کاهش داد (نسبت شانس:
0.34، فاصله اطمينان 95%: 0.11-1.05)، در‌ حالي ‌که افزايش مصرف الگوي غذايي ناسالم خطر ابتلا به سرطان پستان را 5.17 برابر افزايش داد (نسبت شانس: 5.17، فاصله اطمينان 95%: 1.56-17.14).
نتيجه ‌گيري: الگوي غذايي سالم ارتباط معکوس و الگوي غذايي ناسالم ارتباط مستقيمي را با خطر سرطان پستان نشان داد
.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

کریمی، ز.، و هوشیارراد، آ.، و میرزایی، ح.، و رشیدخانی، ب. (1391). رابطه‌ سرطان پستان با الگوهای غذایی در زنان. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران, 14(1 (مسلسل 61)), 53-62. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=159419



Vancouver : کپی

کریمی زینب، هوشیارراد آناهیتا، میرزایی حمیدرضا، رشیدخانی بهرام. رابطه‌ سرطان پستان با الگوهای غذایی در زنان. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران. 1391 [cited 2021July26];14(1 (مسلسل 61)):53-62. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=159419



IEEE : کپی

کریمی، ز.، هوشیارراد، آ.، میرزایی، ح.، رشیدخانی، ب.، 1391. رابطه‌ سرطان پستان با الگوهای غذایی در زنان. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران, [online] 14(1 (مسلسل 61)), pp.53-62. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=159419.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 153 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی