نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

اندازه گيري باقيمانده نيترات و نيتريت سديم در فرآورده هاي گوشتي توليدي بعضي از شهرهاي استان مازندران در نيمه دوم سال 1387

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* ساری، دانشگاه علوم پزشکی مازندران
 
چکیده: 
سابقه و هدف: نمک هاي نيترات و نيتريت براي جلوگيري ازرشد ميکروارگانيسم ها به فرآورده هاي گوشتي اضافه ميشود. باتوجه به خواص سرطانزايي يون هاي فوق، اين پژوهش با هدف اندازه گيري نيتريت و نيترات در فرآورده هاي گوشتي توليدي کارخانجات استان مازندران انجام شده است.مواد و روش ها: مطالعه به روش مقطعي در آزمايشگاه کنترل کيفي مواد غذايي دانشگاه علوم پزشکي مازندران انجام شد. تعداد 42 نمونه از 5 کارخانه فرآوردهاي گوشتي توليدي استان شامل سوسيس با 40 درصد گوشت، کالباس با 60 درصد گوشت و همبرگر با 30 درصد گوشت، که پرمصرف ترين محصولات گوشتي استان مي باشند، مورد آزمون قرار گرفت. مقدار نيتريت و نيترات با روش آنزيمي رنگ سنجي  Griess Ilosvay اندازه گيري شدند. براي مقايسه ميانگين داده ها از آزمون t-test استفاده شد.يافته ها: ميانگين ميلي گرم در کيلوگرم نيترات در سوسيس 81.14، در کالباس 115.1، در همبرگر 89.8 بود. همچنين ميانگين باقيمانده نيتريت در محصولات فوق به ترتيب 39.61، 9.29 و 20.50 ميلي گرم در کيلوگرم بود که مقادير محاسبه شده در 5 کارخانه، از ميزان حد مجاز استاندارد (p<0.05)، پايين تر بود.استنتاج: در تمامي نمونه ها ميزان باقيمانده نيتريت از حد مجاز پايين تر بود. با توجه به اينکه نيترات تحت تاثير عوامل ميکروبي و آنزيمي به نيتريت احياء ميشود و سرطان زا بودن نيتريت ثابت شده است، لزوم تمرکز بيشتر بر ميزان نيترات در فرآورده هاي گوشتي به نظر مي رسد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

بابایی، ز.، و باقری، غ.، و صالحی فر، ا.، و جوادیان، ب.، و کریم زاده، ل. (1390). اندازه گیری باقیمانده نیترات و نیتریت سدیم در فرآورده های گوشتی تولیدی بعضی از شهرهای استان مازندران در نیمه دوم سال 1387. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه), 21(1 (ویژه نامه)), 228-233. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=158225



Vancouver : کپی

بابایی زین العابدین، باقری غلامعلی، صالحی فر ابراهیم، جوادیان بهزاد، کریم زاده لاله. اندازه گیری باقیمانده نیترات و نیتریت سدیم در فرآورده های گوشتی تولیدی بعضی از شهرهای استان مازندران در نیمه دوم سال 1387. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه). 1390 [cited 2022May22];21(1 (ویژه نامه)):228-233. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=158225



IEEE : کپی

بابایی، ز.، باقری، غ.، صالحی فر، ا.، جوادیان، ب.، کریم زاده، ل.، 1390. اندازه گیری باقیمانده نیترات و نیتریت سدیم در فرآورده های گوشتی تولیدی بعضی از شهرهای استان مازندران در نیمه دوم سال 1387. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه), [online] 21(1 (ویژه نامه)), pp.228-233. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=158225.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 284 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی