برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1381 , دوره  18 , شماره  1 ; از صفحه 1 تا صفحه 14 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثرات كمپوست شهري بر خصوصيات شيميايي خاك و صفات كمي و كيفي چغندرقند

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

تحقيقات به عمل آمده در خصوص اثرات كود كمپوست از منابع مختلف بر روي محصولات كشاوري در دنيا همگي حاكي از مفيد بودن آن از نظر حاصلخيزي خاك و بهبود شرايط فيزيكي و شيميایي خاك مي باشد كه باعث افزايش محصول و قابل كشت كردن بسياري از نقاط غير حاصلخيز شده است. در اكثر كشورهاي دنيا كمپوست مصرفي از يك سري استانداردها و حدود مجاز عناصر، در تعيين كيفيت پيروي مي كند. با وجود كارخانه كود كمپوست شهري و عدم وجود جداول استاندارد داخلي، به منظور بررسي خصوصيات كمي و كيفي كود كمپوست شهري توليد شده در كارخانه كود كمپوست اصفهان، بر روي محصول چغندرقند، اين آزمايش در ايستگاه تحقيقاتي برآن اصفهان بر روي كشت چغندر قند با تناوب گندم اجرا گرديد. تيمارهاي مورد مطالعه شامل سه سطح مصرف كود كمپوست صفر، 25 و 50 در هكتار و سه سطح مصرف نيتروژن خالص صفر، 60 و 120 كيلوگرم در هكتار به صورت آزمايش فاكتوريل در چهار تكرار انجام گرديد كه در دو دوره كامل طي سال هاي 1372 تا 1376 در كرت هاي ثابت انجام شد. نتايج حاصل از تجزيه كود كمپوست نشان داد كه ميزان سرب موجود در كود كمپوست از استانداردهاي بعضي از كشورهاي دنيا بالاتر مي باشد. ميزان غلظت عناصر غذایي مثل فسفر، پتاسيم، آهن، روي و مس به صورت معني داري در خاك تيمار شده با كمپوست شهري بيشتر گرديد. همچنين ميزان غلظت سرب نيز در خاك مورد آزمايش افزايش پيدا كرد. بنابراين با توجه به اثرات زيان بار زيست محيطي سرب، بايد به حذف و يا كاهش چشمگير اين ماده در كمپوست اقدام نمايد تا اين كودها قابل استفاده براي مصارف كشاورزي گردد. ميزان عملكرد ريشه چغندرقند به خصوص در دوره دوم اجراي آزمايش به طور معني داري در تيمارهاي حاوي كمپوست بالاتر بود. به دليل زيادي نيتروژن در آب آبياري، مصرف كود ازته هيچگونه اختلاف معني داري را طي دو دوره كاشت چغندر قند در عملكرد ريشه و قند نشان نداد. در تيمار عدم مصرف كود كمپوست، عملكرد قند به صورت معني داري از تيمارهاي مصرف كود كمپوست بالاتر بود. با توجه به نتايج بدست آمده در اين مطالعه نمي توان كود كمپوست را قبل از كشت چغندر قند مصرف كرد. كه علت آن مي تواند نيتروژن آزاد شده در زمان قندسازي باشد، كه در دسترس گياه قرار گرفته و موجب كاهش معني دار در عملكرد قند مي گردد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 239
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی