برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1390 , دوره  18 , شماره  3 ; از صفحه 101 تا صفحه 116 .
 
عنوان مقاله: 

اثرات دور و ميزان آبياري بر خصوصيات کمي و کيفي ميوه در نخل خرماي رقم برحي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* موسسه تحقیقات خرما و میوه‌های گرمسیری کشور
 
چکیده: 

شناخت مراحل حساس نخل خرما به کمبود آب به منظور برنامه ريزي و مديريت آبياري و جلوگيري از وارد آمدن خسارت به عملکرد محصول از اهميت به سزايي برخوردار است. به منظور تعيين دور و ميزان مناسب آب آبياري در مراحل گل دهي و تشکيل ميوه نخل خرما، اين پژوهش در قالب طرح بلوك هاي کامل تصادفي با پنج تيمار آبياري و چهار تکرار انجام شد. تيمارهاي مورد آزمايش شامل آبياري پس از 50، 100، 150 و 200 ميلي متر تبخير تجمعي از تشت کلاس A با ميزان معادل 100 درصد نياز آبي نخل و آبياري پس از 200 ميلي متر تبخير تجمعي از تشت کلاس A ميزان معادل 50 درصد نياز آبي نخل بودند. در زمان برداشت محصول، عملکرد هر نخل تعيين گرديد. سپس خصوصيات کمي و کيفي ميوه ها مانند وزن، طول، قطر، حجم، pH، رطوبت، اسيديته قابل تيتراسيون، مواد جامد محلول، قند کل و ميزان عناصر معدني ازت، فسفر و پتاسيم در ميوه اندازه گيري شدند. نتايج نشان داد تاثير تيمارهاي آبياري بر وزن ميوه، قطر ميوه، عملکرد نخل و بهره وري آب معني دار بوده است. تيمارهاي مورد آزمايش بر طول، حجم و خصوصيات کيفي ميوه اثر معني داري نداشتند. آبياري پس از 50 ميلي متر تبخير تجمعي از تشت کلاس A بيشترين وزن ميوه، قطر ميوه، عملکرد و بهره وري آب را توليد نمود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 178
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی