برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1390 , دوره  42 , شماره  2 ; از صفحه 225 تا صفحه 231 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي تغييرات رنگ و بافت خرماي (رقم کبکاب) بسته بندي شده تحت فشار اتمسفري يا خلا طي انبارداري در دماهاي مختلف

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شوشتر
 
چکیده: 

خرما معمولا در معرض دو نوع فساد ميکروبي و فيزيولوژيکي قرار مي گيرد و حساسيت آن نسبت به دو نوع فساد با شرايط نامناسب نگهداري افزايش مي يابد. نامناسب بودن شرايط نگهداري و نوع بسته بندي و در نتيجه تغيير خواص فيزيکوشيميايي آن در طي زمان انبارماني، از مهمترين مشکلات صنعت خرما است. در اين تحقيق خرما (رقم کبکاب)، پس از برداشت نمونه جهت انجام آزمايش هاي اوليه، در بسته هاي پلاستيکي از جنس پلي آميد/ پلي اتيلن با ضخامت 100 ميکرون، به صورت تحت خلا و با فشار اتمسفري بسته بندي شده و در دماهاي 20-، 4، 25 و 40 درجه سلسيوس قرار داده شد. در طول دوره نگهداري شش ماهه، کيفيت خرماها از لحاظ رنگ و بافت بررسي گرديد. بر اساس نتايج حاصله، اثر دما، زمان نگهداري و نوع بسته بندي بر شاخص هاي رنگي (L*, a*, b*) و خاصيت صمغي بودن و قابليت جوندگي خرما، در سطح احتمال يک درصد معني دار مي باشد. اثرات متقابل دما، زمان نگهداري و نوع بسته بندي نيز بر ويژگي هاي مورد بررسي خرما معني دار بوده است. بيشترين ميزان شاخص هاي L* و a* به ترتيب مربوط به خرماي نگهداري شده در دماي 4 و 20- درجه سلسيوس مي باشد و کمترين مقدار آنها در دماي 40 درجه سلسيوس مشاهده شده است. ميزان اين دو شاخص رنگي در خرماهاي بسته بندي شده تحت فشار اتمسفري نسبت به خلا بيشتر بوده است. کمترين ميزان شاخص b*، مربوط به خرماي نگهداري شده در دماي 40 درجه سلسيوس مي باشد و بيشترين ميزان اين شاخص در خرماي بسته بندي شده تحت فشار اتمسفري و در آغاز دوره نگهداري (زمان صفر) مشاهده شده است. بيشترين ميزان خاصيت صمغي بودن و قابليت جوندگي مربوط به خرماهاي نگهداري شده در دماي 40 درجه سلسيوس و در ماه ششم نگهداري مي باشد. ميزان اين دو ويژگي بافتي در دماهاي 20-، 4 و 25 درجه سلسيوس با شيب ملايمي رو به افزايش و در دماي 40 درجه سلسيوس شيب تندتر بود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

چراغی دهدزی، س.، و همدمی، ن. (1390). بررسی تغییرات رنگ و بافت خرمای (رقم کبکاب) بسته بندی شده تحت فشار اتمسفری یا خلا طی انبارداری در دماهای مختلف. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران), 42(2), 225-231. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=156022



Vancouver : کپی

چراغی دهدزی سیما، همدمی ناصر. بررسی تغییرات رنگ و بافت خرمای (رقم کبکاب) بسته بندی شده تحت فشار اتمسفری یا خلا طی انبارداری در دماهای مختلف. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران). 1390 [cited 2021November27];42(2):225-231. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=156022



IEEE : کپی

چراغی دهدزی، س.، همدمی، ن.، 1390. بررسی تغییرات رنگ و بافت خرمای (رقم کبکاب) بسته بندی شده تحت فشار اتمسفری یا خلا طی انبارداری در دماهای مختلف. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران), [online] 42(2), pp.225-231. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=156022.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 254 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی