برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1390 , دوره  3 , شماره  8 ; از صفحه 49 تا صفحه 56 .
 
عنوان مقاله: 

انتخاب گونه پروبيوتيکي مناسب براي استفاده در توليد بستني فراسودمند (مقاله مروري)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
 
چکیده: 
زمينه و هدف: در بستني از ميان عوامل متعددي که در طول فرآيند و نگهداري (فشار اسمزي ناشي از غلظت بالاي ساکارز، دماي انجماد و وجود اکسيژن هوا) و نيز مصرف (pH اسيدي معده و pH قليايي روده)، زنده ماني پروبيوتيک ها را تحت تاثير قرار مي دهند، عوامل مهم و اصلي انتخاب گرديده و مورد شبيه سازي قرار گرفت.روش بررسي: براي ارزيابي رشد و زنده ماني چهار گونه پروبيوتيک لاکتوباسيلوس اسيدوفيلوس، لاکتوباسيلوس کازئي، بيفيدوباکتريوم لاکتيس و بيفيدوباکتريوم لانگوم در معرض pH شبيه سازي شده معده و روده و نيز pH واسطي که طي گذر از حالت اسيدي به قليايي به طور موقت در ابتداي روده کوچک ايجاد مي شود قرار گرفته و مقاوم ترين گونه ها مشخص شدند. همچنين به منظور شبيه سازي شرايط بستني، اثر غلظت هاي مختلف ساکارز وجود و عدم وجود اکسيژن و دماي پايين بر زنده ماني و رشد چهار گونه مذکور مورد آزمايش قرار گرفت و در نهايت مقاوم ترين گونه ها مشخص شدند.يافته ها: نتايج حاصل از بررسي اثر pH اسيدي و قليايي، بر شاخص رشد چهار گونه پروبيوتيکي نشان داد که بين باکتري ها اختلاف معني داري در سطح احتمال يک درصد وجود دارد. در غلظت هاي مختلف ساکارز، بيشترين رشد مربوط به لاکتوباسيلوس کازئي در غلظت هاي 10% و 20% مي باشد. همچنين در محيط کشت حاوي سيستئين، بيشترين رشد مربوط به لاکتوباسيلوس کازئي بود. از ميان چهار گونه پروبيوتيکي مورد آزمايش، لاکتوباسيلوس کازئي و بيفيدوباکتريوم لاکتيس نسبت به بقيه از مقاومت خوبي در برابر سرما برخوردار بودند.نتيجه گيري: نتايج نشان داد که لاکتوباسيلوس کازئي و بيفيدوباکتريوم لاکتيس نسبت به بقيه هم از سرعت رشد بالايي برخوردار بودند و هم مقاومت خوبي در pH شبيه سازي شده دستگاه گوارشي و شرايط شبيه سازي شده بستني داشتند.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

همایونی راد، ع. (1390). انتخاب گونه پروبیوتیکی مناسب برای استفاده در تولید بستنی فراسودمند (مقاله مروری). زیست فناوری میکروبی, 3(8), 49-56. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=155681



Vancouver : کپی

همایونی راد عزیز. انتخاب گونه پروبیوتیکی مناسب برای استفاده در تولید بستنی فراسودمند (مقاله مروری). زیست فناوری میکروبی. 1390 [cited 2022January21];3(8):49-56. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=155681



IEEE : کپی

همایونی راد، ع.، 1390. انتخاب گونه پروبیوتیکی مناسب برای استفاده در تولید بستنی فراسودمند (مقاله مروری). زیست فناوری میکروبی, [online] 3(8), pp.49-56. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=155681.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 244 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی