برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

اثر سطوح مختلف تربوتالين بر عملکرد، خصوصيات لاشه و فراسنجه‌ هاي خوني جوجه‌ هاي گوشتي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه تولیدات دامی، دانشگاه گنبد کاووس
 
چکیده: 
به منظور بررسي اثرات استفاده از سطوح مختلف تربوتالين، يک اگونيست بتاآدرنرژيک، در جيره‌ غذايي بر عملکرد، خصوصيات لاشه و فراسنجه ‌هاي خوني جوجه ‌هاي گوشتي، آزمايشي در قالب طرح کاملا تصادفي با سه تيمار شامل سطوح صفر (شاهد)، 7.5 و 15ppm (قسمت در ميليون) تربوتالين در كيلوگرم جيره و چهار تکرار (10 قطعه جوجه در هر تکرار)، جمعا 120 قطعه جوجه‌ گوشتي نر سويه‌‌ كاب از سن 29 روزگي تا 49 روزگي به اجرا گذاشته شد. اندازه ‌گيري خوراک مصرفي و وزن زنده‌ جوجه ‌ها به صورت هفتگي انجام گرفت. در پايان دوره‌ آزمايش از هر تيمار 20 قطعه جوجه به طور تصادفي براي خونگيري و هشت قطعه جوجه براي تجزيه‌ لاشه انتخاب شدند. فراسنجه‌ هاي خوني با روش ‌هاي اسپکتروفتومتري و هورمون ‌ها به روش راديوايميونواسي اندازه‌ گيري شدند. نتايج نشان داد که اثر تربوتالين در سطح پايين بر روي افزايش وزن، خوراک مصرفي و ضريب تبديل غذايي در مقايسه با گروه شاهد تفاوت معني ‌‌داري داشت (p<0.05). افزودن سطح پايين تربوتالين به جيره سبب افزايش وزن لاشه، نسبت وزن لاشه به وزن زنده، وزن سينه و وزن ران به ترتيب به ميزان 10.2، 5.22، 3.41 و 4.81 درصد و کاهش چربي شکمي به ميزان 22.8 درصد نسبت به گروه شاهد گرديد (p<0.05). همچنين، افزودن تربوتالين در جيره‌ جوجه‌ ها سبب افزايش معني ‌داري در درصد پروتئين سينه و ران و نيز کاهش درصد چربي سينه نسبت به گروه شاهد گرديد (p<0.05). استفاده از هر دو سطح تربوتالين در جيره‌ جوجه‌ ها باعث افزايش معني‌ داري در سطوح گلوکز، تري‌ گليسريد، کلسترول و تيروکسين خون شد (p<0.05)، در صورتي كه سطوح انسولين، ازت اوره ‌اي و اسيد اوريک خون را کاهش داد (p<0.05). استفاده از تربوتالين اثر معني‌ داري بر سطوح اسيدهاي آمينه آلانين و گلوتامين و آنزيم‌ هاي کراتين‌ کيناز و آسپارتات آمينوترانسفراز خون جوجه ‌ها نداشت. بر اساس نتايج اين آزمايش مي ‌توان نتيجه گرفت که استفاده از تربوتالين بويژه سطح 7.5 ppm در کيلوگرم جيره‌ جوجه‌ هاي گوشتي باعث افزايش عملکرد و کيفيت لاشه مي‌ شود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

مسلمی پور، ف.، و گلزارادبی، ش.، و داوودی، ج.، و کمالی سروستانی، م. (1390). اثر سطوح مختلف تربوتالین بر عملکرد, خصوصیات لاشه و فراسنجه‌ های خونی جوجه‌ های گوشتی. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی), 24(2 (پیاپی 91)), 43-52. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=155461



Vancouver : کپی

مسلمی پور فرید، گلزارادبی شهرام، داوودی جابر، کمالی سروستانی محمدعلی. اثر سطوح مختلف تربوتالین بر عملکرد, خصوصیات لاشه و فراسنجه‌ های خونی جوجه‌ های گوشتی. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی). 1390 [cited 2022January23];24(2 (پیاپی 91)):43-52. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=155461



IEEE : کپی

مسلمی پور، ف.، گلزارادبی، ش.، داوودی، ج.، کمالی سروستانی، م.، 1390. اثر سطوح مختلف تربوتالین بر عملکرد, خصوصیات لاشه و فراسنجه‌ های خونی جوجه‌ های گوشتی. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی), [online] 24(2 (پیاپی 91)), pp.43-52. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=155461.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 130 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی