برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي قابليت اسانس و فراكشن هاي مختلف عصاره متانولي آويشن شيرازي، مريم گلي، رزماري، خالواش و دارچين در مهار راديکال هاي آزاد

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران
 
چکیده: 

مقدمه: اسانسها و عصاره هاي گياهان دارويي به عنوان مواد طبيعي محافظت كننده مواد غذايي و داروهاي افزاينده سلامتي مطرح هستند. اكثر اين تركيبات با داشتن خاصيت آنتي اکسيداني از استرس اکسيداتيو جلوگيري مي کنند. هدف از اين مطالعه مقايسه ظرفيت آنتي اکسيداني اسانس و فراكشن هاي مختلف عصاره متانولي گياهان دارچين، خالواش، مريم گلي، آويشن شيرازي و رزماري بود.
روش بررسي: اين مطالعه از نوع کارازمايي آزمايشگاهي مي باشد. ظرفيت آنتي اكسيداني اسانس و فراكشن هاي مختلف عصاره متانولي اين گياهان از طريق اندازه گيري توانايي مهار کنندگي راديکال هاي آزاد
DPPH ((2, 2-diphenyl-1-picrylhydrazyl مورد ارزيابي قرار گرفت.
نتايج: نتايج نشان داد که تفاوت معني داري بين اسانس و فراکشن هاي مورد مطالعه از نظر فعاليت آنتي اکسيداني وجود داشت. فراكشن هاي اتيل استاتي نسبت به ساير فراكشن هاي مورد بررسي و حتي
BHT ((Butyl Hydroxyl Toluene به عنوان آنتي اکسيدان سنتزي (IC50 برابر 239.5 mg/ml) داراي خاصيت آنتي اكسيداني بالاتري بودند و بيشترين فعاليت مربوط به خالواش (47.2 mg/ml) بود. در ميان ساير فراكشن ها نيز بيشترين فعاليت در فراكشن هاي ان-هگزاني رزماري با (969 mg/ml) IC50 دي كلرومتاني رزماري(205.46 mg/ml)  و فراکشن هاي آبي دارچين(117.6 mg/ml)  و مريم گلي(321.3 mg/ml)  مشاهده شد. بر اساس نتايج اين مطالعه فراكشن اتيل استاتي در گياهان مورد بررسي بيشترين خاصيت آنتي اكسيداني را دارد و فراكشن آبي در رتبه بعدي قرار مي گيرد.
نتيجه گيري: به طور كلي با توجه به فعاليت آنتي اكسيداني قابل ملاحظه موارد ذكر شده اين فراكشن ها مي توانند به عنوان آنتي اكسيدان هاي طبيعي در صنعت مورد استفاده قرار گيرند
.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 0
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی