مشخصات مقاله عنوان نشریه: مجله دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي درماني شهيد صدوقي يزد اطلاعات شماره: فروردين و ارديبهشت 1391 , دوره 20 , شماره 1 (پياپي 82) ; از صفحه 28 تا صفحه 38 . عنوان مقاله: بررسي قابليت اسانس و فراكشن هاي مختلف عصاره متانولي آويشن شيرازي، مريم گلي، رزماري، خالواش و دارچين در مهار راديکال هاي آزاد نویسندگان: حسيني ناصر, ملكي راد علي اكبر*, چنگيزي آشتياني سعيد, ناظمي منا آدرس: * گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران چکیده: مقدمه: اسانسها و عصاره هاي گياهان دارويي به عنوان مواد طبيعي محافظت كننده مواد غذايي و داروهاي افزاينده سلامتي مطرح هستند. اكثر اين تركيبات با داشتن خاصيت آنتي اکسيداني از استرس اکسيداتيو جلوگيري مي کنند. هدف از اين مطالعه مقايسه ظرفيت آنتي اکسيداني اسانس و فراكشن هاي مختلف عصاره متانولي گياهان دارچين، خالواش، مريم گلي، آويشن شيرازي و رزماري بود.روش بررسي: اين مطالعه از نوع کارازمايي آزمايشگاهي مي باشد. ظرفيت آنتي اكسيداني اسانس و فراكشن هاي مختلف عصاره متانولي اين گياهان از طريق اندازه گيري توانايي مهار کنندگي راديکال هاي آزاد DPPH ((2, 2-diphenyl-1-picrylhydrazyl مورد ارزيابي قرار گرفت.نتايج: نتايج نشان داد که تفاوت معني داري بين اسانس و فراکشن هاي مورد مطالعه از نظر فعاليت آنتي اکسيداني وجود داشت. فراكشن هاي اتيل استاتي نسبت به ساير فراكشن هاي مورد بررسي و حتي BHT ((Butyl Hydroxyl Toluene به عنوان آنتي اکسيدان سنتزي (IC50 برابر 239.5 mg/ml) داراي خاصيت آنتي اكسيداني بالاتري بودند و بيشترين فعاليت مربوط به خالواش (47.2 mg/ml) بود. در ميان ساير فراكشن ها نيز بيشترين فعاليت در فراكشن هاي ان-هگزاني رزماري با (969 mg/ml) IC50 دي كلرومتاني رزماري(205.46 mg/ml) و فراکشن هاي آبي دارچين(117.6 mg/ml) و مريم گلي(321.3 mg/ml) مشاهده شد. بر اساس نتايج اين مطالعه فراكشن اتيل استاتي در گياهان مورد بررسي بيشترين خاصيت آنتي اكسيداني را دارد و فراكشن آبي در رتبه بعدي قرار مي گيرد.نتيجه گيري: به طور كلي با توجه به فعاليت آنتي اكسيداني قابل ملاحظه موارد ذكر شده اين فراكشن ها مي توانند به عنوان آنتي اكسيدان هاي طبيعي در صنعت مورد استفاده قرار گيرند. کلید واژه: فعاليت آنتي اکسيداني(Q2)عصاره متانولي(Q2)آويشن شيرازي(Q2)مريم گلي(Q2)رزماري(Q2)خالواش و دارچين(Q2) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: استخراجعصاره متانولیآنتوسیانینآنتی اکسیدانمرزهکامفور1عصارهاثرات ضد میکروبی1کامفورآویشنآزمون فرمالینبافت بیضهبومادرانکلپورهکاکوتیمرزهنعناعپونه ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: بررسي خواص آنتي اکسيداني و ضدباکتريايي عصاره هاي متانولي آويشن (Thymus vulgar)، سنا (Cassia angustifolia) و شيرين بيان (Glycyrrhiza glabra)بررسي اثرات فراكشن هاي مختلف و عصاره دانه گياه عدس الملك (Securigera securidaca) بر سطح سرمي گلوكز، فاكتورهاي خوني و مورفولوژي كبد در موش هاي ديابتيبررسي فعاليت آنتي اكسيداني اسانس گياه آويشن شيرازي (.Zataria multiflora Boiss) در روغن سويابررسي فعاليت آنتي اكسيداني و سنجش ميزان فنول تام و فلاونوئيد عصاره هاي متانولي، دي كلرومتاني و اتيل استاتي اندام هوايي گياه روناس صخره زي Rubia floridaارزيابي ارتباط بين خواص آنتي اكسيداني و خاصيت ضد ميكروبي عصاره هاي 9 گياه دارويي مقالات همایشی مرتبط: مقایسه توانایی فراکشن های آبی عصاره متانولی دارچین (Cinnamomum zeylanicuma)، خالواش (Mentha pulegium) و رزماری (Rosmarinus officinalis) در خنثی سازی رادیکال-های آزادمقایسه توانایی آنتی اکسیدانی اسانس و فراکشن های مختلف عصاره اتانولی آویشن شیرازی (Zataria multiflora)بررسی و مقایسه آنتی اکسیدان های طبیعی و سنتزیبررسی توان عصاره و اسانس برگ میخک در مهار رادیکال های آزاد DPPHبررسی اثر پرتودهی گاما بر روی خواص بیولوژیک اسانس استخراج شده از گیاه دارویی آویشن شیرازی (zataria multiflora) ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 0 آخرین های بلاگ تست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیمآموزش جستجوی تصویر در گوگلبرقراری پیوند میان ارجاعات درون متنی و آخر متنآیا میان تعداد نویسندگان یک مقاله و تعداد استنادات آن رابطه وجود دارد ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی