برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1390 , دوره  10 , شماره  40 ; از صفحه 80 تا صفحه 88 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر آنتي ‎اکسيداني گياهان عناب، زرشک، خرفه و کنگر بر روي سيستم‎ هاي اکسيداتيو: اکسيداسيون سلول ‌هاي کبدي، هموليز گلبول ‎هاي قرمز و قندي شدن غير‌آنزيمي هموگلوبين (گليکوزيلاسيون)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* اصفهان، خیابان هزارجریب، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، دانشکده داروسازی
 
چکیده: 

مقدمه: واکنش هاي اکسيداسيون باعث پيشرفت بيماري هايي نظير آترواسکلروز و ديابت مي شوند. امروزه مشاهده شده است که آنتي اکسيدان‎‎ ها در کاهش اين واکنش‌ هاي اکسيداسيون، پيشگيري و درمان بيماري ‌ها نقش دارند.
هدف: در اين مطالعه اقدام به بررسي اثرات آنتي
اکسيداني گياهان عناب (Ziziphus vulgaris Lam)، زرشک(Berberis integerima Bunge) ، خرفه (Portulaca oleracea L.) و کنگر (Gundelia tournefortti L.) بر روي سيستم‌ هاي اکسيداتيو هموليز گلبول ‌هاي قرمز، گليکوزيلاسيون غير آنزيمي هموگلوبين و اکسيداسيون ليپيدي نموده ‌ايم.
روش بررسي: ابتدا گياهان مورد بررسي تهيه و پس از شناسايي هرباريومي عصاره ‌گيري شد. هپاتوسيت ‌هاي موش تهيه شد و در مجاورت
AAPH قرار گرفت و ميزان SGOT آزاد شده از هپاتوسيت ها در حضور و غياب عصاره به عنوان يک مارکر پراکسيداسيون ليپيدي اندازه ‌گيري شد. ميزان گليکوزيلاسيون هموگلوبين و هموليز گلبول ‌هاي قرمز در حضور و غياب عصاره ‌ها بررسي گشت و ميزان درصد مهار اکسيداسيون ‌محاسبه شد.
نتايج: در سيستم هموليز گلبولي، گياهان مورد بررسي به خوبي هموليز گلبول ‌هاي قرمز را مهار نموده ‌اند. بيشترين تاثير بر مهار هموليز گلبول قرمز را گياه عناب داشته است. گليکوزيلاسيون هموگلوبين در حضور گياهان مورد مطالعه به خوبي مهار شده و بيشترين تاثير بر مهار گليکوزيلاسيون را گياه زرشک و کنگر داشته است. پراکسيداسيون ليپيدي در حضور غلظت ‌هاي مختلف گياه خرفه، زرشک و کنگر به خوبي مهار شده است، در صورتي که گياه عناب ‌در اين سيستم بيشترين خاصيت پراکسيداني را داشته است.
نتيجه ‌گيري: گياهان مورد مطالعه در بعضي غلظت ‌ها به خوبي اثرات آنتي ‌اکسيداني نشان دادند بنابراين مطالعه بر روي تاثير اين گياهان بر برخي از بيماري ‌ها از جمله ديابت و آترواسکلروز و بيماري‌ هاي کبدي مي ‌تواند حايز اهميت باشد
.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

موحدیان عطار، ا.، و اشراقی، آ.، و عسگری، ص.، و نادری، غ.، و بدیعی، ا. (1390). بررسی اثر آنتی ‎اکسیدانی گیاهان عناب, زرشک, خرفه و کنگر بر روی سیستم‎ های اکسیداتیو: اکسیداسیون سلول ‌های کبدی, همولیز گلبول ‎های قرمز و قندی شدن غیر‌آنزیمی هموگلوبین (گلیکوزیلاسیون). گیاهان دارویی, 10(40), 80-88. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=154381



Vancouver : کپی

موحدیان عطار احمد، اشراقی آزاده، عسگری صدیقه، نادری غلامعلی، بدیعی اکبر. بررسی اثر آنتی ‎اکسیدانی گیاهان عناب, زرشک, خرفه و کنگر بر روی سیستم‎ های اکسیداتیو: اکسیداسیون سلول ‌های کبدی, همولیز گلبول ‎های قرمز و قندی شدن غیر‌آنزیمی هموگلوبین (گلیکوزیلاسیون). گیاهان دارویی. 1390 [cited 2021September27];10(40):80-88. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=154381



IEEE : کپی

موحدیان عطار، ا.، اشراقی، آ.، عسگری، ص.، نادری، غ.، بدیعی، ا.، 1390. بررسی اثر آنتی ‎اکسیدانی گیاهان عناب, زرشک, خرفه و کنگر بر روی سیستم‎ های اکسیداتیو: اکسیداسیون سلول ‌های کبدی, همولیز گلبول ‎های قرمز و قندی شدن غیر‌آنزیمی هموگلوبین (گلیکوزیلاسیون). گیاهان دارویی, [online] 10(40), pp.80-88. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=154381.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 243 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی