3 SID.ir | تاثير مصرف گلوکز خوراکي بر سطح کورتيزول پرستاران شب کار
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

تاثير مصرف گلوکز خوراکي بر سطح کورتيزول پرستاران شب کار

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات علوم رفتاری، دانشگاه علوم پزشکی بقیه اله (ع)، تهران، ایران
 
چکیده: 

اهداف: استرس محيط کار و شيفت شبانه در پرستاران، با تغييراتي در سطح کورتيزول سرم همراه است که مي تواند اختلالات جسمي و روحي در پرستاران ايجاد کند. نظر به اهميت سلامت پرستاران و امنيت بيماران، اين مطالعه با هدف بررسي تاثير مصرف گلوکز خوراکي بر سطح کورتيزول پرستاران شب کار اجرا شد.
روش ها: در اين مطالعه تجربي که در سال 1390 انجام شد، 60 نفر از پرستاران مرد در دو بيمارستان آموزشي شهر تهران به طور هدفمند انتخاب و به دو گروه تقسيم شدند. غلظت گلوکز و کورتيزول خون هر دو گروه در ساعت 4 بامداد اندازه گيري شد. سپس گروه آزمون، 75 گرم گلوکز خوراکي محلول در 250 ميلي ليتر آب به صورت شربت و گروه شاهد نيز با حجم يکسان آب نوشيدند. مجددا غلظت گلوکز و کورتيزول خون هر دو گروه يک ساعت بعد به ترتيب با استفاده از گلوکومتر و تست الايزا اندازه گيري شد. يافته ها با آزمون کولموگروف - اسميرنوف، آزمون T مستقل و زوجي و آزمون همبستگي پيرسون به کمک نرم افزار SPSS 15 تحليل شد.
يافته ها: غلظت کورتيزول پلاسما در دو گروه آزمون و شاهد با فاصله يک ساعت پس از مصرف گلوکز کاهش يافت. با وجود اين که ميزان کورتيزول در دو گروه بعد از مداخله متفاوت بود، اما اختلاف از نظر آماري معني دار نبود (P>0.05).
نتيجه گيري: با وجود اين که سطح غلظت گلوکز خون بر چرخه ترشح کورتيزول در بدن موثر است، اما بين مصرف وعده سبک غذايي سرشار از گلوکز در پايان يک شيفت شبانه پرستاري و کاهش غلظت کورتيزول سرم ارتباط معني داري وجود ندارد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 124
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی