6 SID.ir | اثر دور آبياري بر عملكرد دانه، اجزاي عملکرد و شاخص برداشت ژنوتيپ هاي گندم نان در منطقه يزد
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

اثر دور آبياري بر عملكرد دانه، اجزاي عملکرد و شاخص برداشت ژنوتيپ هاي گندم نان در منطقه يزد

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* یزد، کدپستی: 14383-89168
 
چکیده: 

به منظور بررسي اثر دور آبياري بر عملكرد دانه، اجزاي عملكرد و شاخص برداشت ژنوتيپ هاي گندم نان، آزمايشي به صورت كرت هاي خرد شده در قالب بلوک هاي كامل تصادفي با چهار تكرار در سال زراعي 86-1385 در مزرعه پژوهشي مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي استان يزد انجام گرفت. فاكتور اصلي آزمايش تيمارهاي آبياري با دور 8، 10، 12 و 14 روز بود و سه رقم و يک لاين گندم نان شامل بک كراس روشن، سيستان، WS-82-9 و پيشتاز به عنوان فاكتور فرعي آزمايش بودند. نتايج آزمايش نشان داد كه تاثير سطوح مختلف تيمار آبياري بر عملكرد دانه، اجزاي عملکرد و شاخص برداشت معني دار شد و سطوح مختلف ارقام از نظر عملکرد و اجزاي عملکرد دانه با هم اختلاف معني داري داشتند. اثرات متقابل دور آبياري و رقم بر عملكرد دانه و شاخص برداشت در سطح 1 درصد معني دار بود. دور آبياري 8 روز و 10 روز حداكثر ميانگين اجزاي عملکرد و شاخص برداشت را داشتند. دور آبياري 8 روز بالاترين ميانگين عملكرد دانه را دارا بود و دور آبياري 14 روز از حداقل ميانگين اجزاي عملکرد، عملکرد دانه و شاخص برداشت برخوردار بود. در بين ارقام، رقم سيستان و لاين WS-82-9 به ترتيب بيشترين ميانگين تعداد دانه در سنبله و وزن هزار دانه را داشتند و حداکثر ميانگين تعداد سنبله در واحد سطح به ارقام پيشتاز و بک کراس روشن تعلق يافت. ارقام سيستان و بک کراس روشن بيشترين ميانگين عملکرد دانه را داشتند و حداکثر ميانگين شاخص برداشت به ارقام سيستان، بک کراس روشن و لاين WS-82-9 اختصاص يافت. طبق نتايج اين آزمايش، دور آبياري 8 روز به عنوان دور آبياري مطلوب جهت حصول حداكثر عملكرد اقتصادي براي منطقه تشخيص داده شد و در بين ارقام، لاين WS-82-9 به عنوان متحمل ترين لاين به خشكي و رقم سيستان به عنوان پرمحصول ترين رقم در شرايط مطلوب رطوبتي معرفي شدند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 150
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی