برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1390 , دوره  24 , شماره  4 ; از صفحه 528 تا صفحه 538 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي و اندازه گيري اسيدهاي چرب غير اشباع (EPA, DHA) و امگا 6 در گوشت سه نوع ماهي پرورشي کپور، فيتوفاک و قزل آلا

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* رشت، دانشکده علوم پایه دانشگاه گیلان، گروه شیمی
 
چکیده: 

جهت مقايسه و اندازه گيري اسيدهاي چرب امگا 3 (5, 8, 11, 14, 17 -Eicosapentaenoic acid معروف به EPA و  4, 7, 10, 13, 16, 19 -Docosahexaenoic acid معروف به DHA) و امگا 6 با هدف اندازه گيري اين اسيدهاي مفيد در سه نمونه ماهي پرورشي قزل آلا، کپور و فيتوفاک، نمونه ها در طول دي و بهمن سال 84 از بازار شهر رشت بطور اتفاقي خريداري شد و سپس با توجه به روشهاي نمونه برداري، مقداري از آنها انتخاب و تحت فرآيند روغن کشي قرار گرفت. پس از هيدروليز روغنها و جداسازي اسيدهاي چرب، فرآيند متيله کردن اسيدها انجام شد. نمونه هاي استري شده پس از خالص سازي با استفاده از دستگاه GC-MS تحت اندازه گيري کيفي و کمي قرار گرفتند. به عنوان استاندارد جهت مقايسه هاي کمي از استانداردهاي EPA و DHA و آراشيدونيک اسيد استفاده شد. نتايج حاصله بيان کننده اين مطلب است که ماهي قزل آلا در ميان انواع ماهيان پرورشي انتخاب شده، از بيشترين مقدار EPA و DHA برخوردار است (0.728 و 0.627 درصد در روغن ماهي) و ماهي کپور، کمترين مقدار آن را نسبت به ساير ماهيان مورد آزمايش دارا مي باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

صابری کوچصفهانی، ح.، و علی اکبر، ع.، و عاشورنیا، م. (1390). بررسی و اندازه گیری اسیدهای چرب غیر اشباع (EPA, DHA) و امگا 6 در گوشت سه نوع ماهی پرورشی کپور, فیتوفاک و قزل آلا. زیست شناسی ایران, 24(4), 528-538. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=150231



Vancouver : کپی

صابری کوچصفهانی حسین، علی اکبر علیرضا، عاشورنیا مهدی. بررسی و اندازه گیری اسیدهای چرب غیر اشباع (EPA, DHA) و امگا 6 در گوشت سه نوع ماهی پرورشی کپور, فیتوفاک و قزل آلا. زیست شناسی ایران. 1390 [cited 2021December01];24(4):528-538. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=150231



IEEE : کپی

صابری کوچصفهانی، ح.، علی اکبر، ع.، عاشورنیا، م.، 1390. بررسی و اندازه گیری اسیدهای چرب غیر اشباع (EPA, DHA) و امگا 6 در گوشت سه نوع ماهی پرورشی کپور, فیتوفاک و قزل آلا. زیست شناسی ایران, [online] 24(4), pp.528-538. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=150231.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 681 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی