برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1389 , دوره  12 , شماره  2 ; از صفحه 51 تا صفحه 59 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي ارزش غذايي، خصوصيات تجزيه پذيري و تعيين سطح مطلوب گاودانه در جيره گاوهاي هلشتاين شيرده

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
 
چکیده: 

تعداد 15 راس گاو هلشتاين زايش اول از گله اي با ميانگين وزن (±57) 554 كيلوگرم، به صورت تصادفي جدا و با استفاده از طرح كاملا تصادفي براي آزمون اثرات سطوح صفر، هفت و 14 درصد گاودانه در ماده خشك جيره در جايگزيني با كنجاله سويا و جو به سه گروه تقسيم شدند. ميزان ماده خشك، خاكستر، پروتئين خام، چربي خام، عصاره عاري از ازت و الياف خام آن به ترتيب 93.90، 5.95، 22.80، 3.02، 63.00 و 5.23 درصد و تجزيه پذيري موثر پروتئين خام و ماده خشك آن به ترتيب 74.8 و 70.6 درصد برآورد شد. ميانگين ماده خشك مصرفي، ميانگين درصد قابليت هضم ماده خشك و پروتئين خام در گاوهاي تماير 14 درصد گاودانه معني دار بود (p<0.05). مقدار توليد شير خام و نسبت كيلوگرم شير توليدي به كيلوگرم ماده خشك مصرفي، در گاوهاي تيمار 14 درصد بيشتر بود (p<0.05). تفاوت غلظت ازت اوره اي خون گاوهاي جيره شاهد و گاوهاي دو جيره حاوي معني دار بود (p<0.05). نتايج نشان داد دانه گاودانه به عنوان مكمل پروتئيني براي جايگزين شده با كنجاله تا ميزان 14 درصد در جيره گاوهاي شيرده قابل استفاده است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 146
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی