برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1390 , دوره  21 , شماره  3 ; از صفحه 317 تا صفحه 328 .
 
عنوان مقاله: 

ترکيب شيميايي و اثرات ضد ميکروبي اسانس هاي روغني گياهان موسير (Allium ascalonicum) و باديان رومي (Pimpinella anisum) عليه ليستريا مونوسيتوژنز در پنير سفيد آب نمکي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه
 
چکیده: 

با توجه به اثرات زيان آور نگهدارنده هاي شيميايي و رواج ايده مصرف سبز، لزوم انجام پژوهش در خصوص اثرات ضد ميکروبي نگهدارنده هاي طبيعي و اسانس هاي گياهي بر رشد ميکروارگانيسم هاي مهم مواد غذايي در مدل هاي آزمايشگاهي و غذايي افزايش يافته است. اهداف اين مطالعه شامل استخراج و تعيين ترکيبات شيميايي اسانس هاي موسير و باديان رومي و ارزيابي اثرات ضد ميکروبي آنها عليه ليستريا مونوسيتوژنز در مراحل مختلف رسيدن پنير سفيد آب نمکي بود. نتايج نشان داد که تعداد 15 ترکيب با ميزان 97.2 درصد در اسانس باديان رومي قابل شناسايي بود که Longifolene و Benzene بيشترين مقادير را به خود اختصاص دادند، در مورد اسانس موسير نيز تعداد 15 ترکيب با مجموع 96.62 درصد وجود داشت که ترکيبات ارگانو سولفوره بالاترين ميزان را تشکيل مي دهند، نتايج بررسي اثرات ضد ميکروبي نشان داد که اسانس موسير از بالاترين توان ضد ميکروبي عليه ليستريا مونوسيتوژنز برخودار بود، ميانگين شمارش آن در تيمارهاي 0.1 درصد اسانس موسير و 0.2 درصد اسانس باديان رومي در انتهاي دوره نگهداري پنير به ترتيب 3.79 و 4.65 لگاريتم بود، که در مقايسه با ساير تيمارها بيشترين کاهش را نشان دادند (P<0.05). نتايج ارزيابي حسي پنير نشان داد که تيمار 0.025 درصد اسانس موسير از بالاترين قابليت پذيرش حسي برخوردار بود (.(P<0.05

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 284
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی