برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1390 , دوره  8 , شماره  29 ; از صفحه 27 تا صفحه 32 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي ميزان فلزات سرب، قلع، مس و كادميوم در كنسروهاي ماهي توليد شده در ايران

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده دامپزشکی، پژوهشکده بیماریهای مشترک، دانشگاه شهرکرد
 
چکیده: 

در اين مطالعه تعداد 100 نمونه كنسرو ماهي از 5 مارك مختلف موجود در بازار تهيه و براي اندازه گيري ميزان فلزات سرب، مس، قلع و كادميوم مورد آزمون قرار گرفتند. تمامي نمونه ها با استفاده از دستگاه Ion3 و به روش آناليز پوششي پتانسيومتريك و طبق دستورالعمل (A.O.A.C) از نظر باقيمانده فلزات سرب، مس، قلع و كادميوم آزمون شده و داده هاي بدست آمده با برنامه نرم افزاري SPSS و آزمونهاي آماري دانشجويي و آناليز واريانس يك طرفه مورد تجزيه و تحليل آماري قرار گرفتند. نتايج اين مطالعه نشان داد كه ميانگين غلظت سرب در نمونه ها ppb 99.6، مس 2.087 ppm، قلع ppm 2.578، كادميوم  ppm 0.031مي باشد. با توجه به اينكه حد مجاز اين فلزات در كنسرو براي سرب500 ppb ، مس20 ppm ، قلع 200 ppm و كادميوم ppm 0.1 مي باشد لذا ميانگين ميزان اين فلزات در كنسروهاي مورد آزمون در حد مجاز مي باشند. همچنين نتايج نشان داد كه در 33.3 درصد نمونه ها مقدار مس، در 24 درصد قلع، در 5 درصد مقدار سرب و در 2 درصد مقدار كادميوم بالاتر از حد استاندارد تعريف شده براي اين فراورده غذايي است. آزمون آناليز واريانس اختلاف مشاهده شده در ميزان سرب و كادميوم بين ماركهاي مختلف كنسرو ماهي را معني دار ندانست .(P> 0.05) حال آنكه اختلاف مشاهده شده در ميزان قلع و مس بين 5 نوع كنسرو ماهي مورد آزمون از نظر آماري معني دار مي باشد .(P< 0.05) بر اساس نتايج مطالعه حاضر درصدي از كنسروهاي ماهي توليد شده داراي مقادير بالاتر از حد استاندارد باقيمانده فلزات مس، قلع و سرب مي باشند كه مي تواند سلامت مصرف كنندگان اين ماده غذايي را به خطر بيندازد. لذا پيشنهاد مي گردد مطالعات بيشتري براي شناسايي منشا آلودگي به فلزات در كنسروهاي ماهي طراحي و به اجرا گذارده شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

بنیادیان، م.، و مشتاقی، ح.، و نعمت الهی، ا.، و نقوی، ز. (1390). بررسی میزان فلزات سرب, قلع, مس و کادمیوم در کنسروهای ماهی تولید شده در ایران. علوم و صنایع غذایی ایران, 8(29), 27-32. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=149261



Vancouver : کپی

بنیادیان مجتبی، مشتاقی حمداله، نعمت الهی امین، نقوی زینب. بررسی میزان فلزات سرب, قلع, مس و کادمیوم در کنسروهای ماهی تولید شده در ایران. علوم و صنایع غذایی ایران. 1390 [cited 2021July29];8(29):27-32. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=149261



IEEE : کپی

بنیادیان، م.، مشتاقی، ح.، نعمت الهی، ا.، نقوی، ز.، 1390. بررسی میزان فلزات سرب, قلع, مس و کادمیوم در کنسروهای ماهی تولید شده در ایران. علوم و صنایع غذایی ایران, [online] 8(29), pp.27-32. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=149261.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 272 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی