برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
آذر و دي 1389 , دوره  21 , شماره  4 ; از صفحه 324 تا صفحه 331 .
 
عنوان مقاله: 

ارزيابي ترکيبات شيميايي و فعاليت ضدميکروبي اسانس پونه کوهي (.Mentha longifolia L) و دانه زيره سبز (.Cuminum cyminum L) به تنهايي و توام با نيسين

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* ارومیه، پردیس نازلو، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه
 
چکیده: 

پيش زمينه و هدف: گياه پونه کوهي و دانه زيره سبز از زمان هاي قديم به عنوان ادويه و داروي طب سنتي به خوبي شناخته شده اند. هدف از اين مطالعه ارزيابي ترکيب شيميايي اسانس گياهان پونه کوهي و دانه زيره سبز و فعاليت ضدميکروبي آنها روي فرم هاي رويشي باکتري هاي باسيلوس سرئوس و باسيلوس سوبتيليس به تنهايي و در ترکيب با نيسين بوده است.
مواد و روش کار: استخراج اسانس گياهان مورد مطالعه با استفاده از روش تقطير با بخار آب و به کمک دستگاه کلونجر صورت پذيرفت و به کمک دستگاه گاز کروماتوگرافي - طيف نگار جرمي ترکيب شيميايي آنها آناليز شد. به منظور تعيين حداقل غلظت ممانعت کنندگي اسانس ها و نيسين از روش
Broth microdilution susceptibility assay  استفاده شد.
يافته ها: بيشترين ترکيب تشکيل دهنده اسانس پونه کوهي و زيره سبز به ترتيب پولگون با
31.54 درصد و کومين آلدهيد با 29.02 درصد بود. نتايج ارزيابي فعاليت ضدميکروبي نشان داد که اسانس پونه کوهي، زيره سبز و نيسين هر کدام به تنهايي به ترتيب در غلظت هاي %0.25 mg/ml، %0.25 و 10 بر روي باسيلوس سرئوس و در غلظت هاي %0.25 mg/ml، %0.125 و 0.25 بر روي باسيلوس سوبتيليس موثر بودند.
بحث و نتيجه گيري: با توجه به نتايج بدست آمده تاثير ضدميکروبي اسانس دانه زيره سبز به تنهايي و توام با نيسين بيشتر از اسانس پونه کوهي مي باشد. با توجه به فعاليت ضدميکروبي اين ترکيبات مي توان فعاليت آنها را بر روي ديگر پاتوژن هاي بيماري زا بررسي و به راهکار مناسبي براي غلبه بر آنها دست يافت
.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 129
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی