5 SID.ir | اثر ژل رويال بر يادگيري و حافظه در رت پس از تزريق استرپتوزوتوسين به داخل بطن هاي جانبي مغز (icv-STZ)
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

اثر ژل رويال بر يادگيري و حافظه در رت پس از تزريق استرپتوزوتوسين به داخل بطن هاي جانبي مغز (icv-STZ)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، مرکز تحقیقات فیزیولوژی کاربردی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
 
چکیده: 

مقدمه: بيماري آلزايمر يک اختلال عصبي پيش رونده و برگشت ناپذير مي باشد. اين بيماري علت مهم دمانس پيري است که با تخريب نوروني و زوال شناختي، به ويژه در سنين پيري مشخص مي شود. با تزريق استرپتوزوتوسين به داخل بطن هاي جانبي مغز رت، مدل مناسبي از آلزايمر نوع اسپوراديک ايجاد مي شود. ژل رويال ماده لزجي است که توسط زنبورهاي عسل کارگر جوان از جنس Apis mellifera توليد مي گردد. در مطالعات پيشين نشان داده شده است که ژل رويال داراي خواص نوروژنز بوده، موجب القاي تمايز نوروني نيز مي شود. مطالعه حاضر قصد داشت تا اثر اين ماده را بر يادگيري و حافظه در رت پس از تزريق استرپتوزوتوسين به داخل بطن هاي جانبي مغزي (icv) بررسي نمايد.
روش ها: 48 عدد موش صحرايي نر با وزن 350-300 گرم، به چهار گروه شم، شم- ژل رويال، استرپتوزوتوسين و استرپتوزوتوسين- ژل رويال تقسيم شدند. گروه استرپتوزوتوسين و استرپتوزوتوسين- ژل رويال تحت عمل جراحي، تزريق دوطرفه اي از استرپتوزوتوسين
(1.5mg/kg) دريافت نمودند و دو گروه ديگر به همين ترتيب و با همين دوز نرمال سالين دريافت کردند. گروه شم- ژل رويال و استرپتوزوتوسين- ژل رويال به مدت 10 روز غذاي حاوي ژل رويال (3 درصد وزني) دريافت نمودند ولي گروه شم و استرپتوزوتوسين با غذاي معمولي فاقد ژل رويال تغذيه شدند. حافظه و يادگيري در اين حيوانات، از طريق آزمون يادگيري اجتنابي غير فعال بررسي شد.
يافته ها: نتايج حاصل از آزمون يادگيري اجتنابي غير فعال نشان داد که شاخص هاي حافظه و يادگيري در گروه استرپتوزوتوسين در مقايسه با گروه شم به طور قابل ملاحظه اي تخريب شده است؛ اما تفاوت معني داري بين گروه هاي شم و استرپتوزوتوسين- ژل رويال وجود نداشت. با اين که ژل رويال شاخص هاي يادگيري و حافظه را در گروه شم- ژل رويال بهبود بخشيد ولي اين تغييرات در مقايسه با گروه شم معني دار نبود.
نتيجه گيري: اين تحقيق نشان داد که تزريق استرپتوزوتوسين به داخل بطن هاي جانبي مغز موجب اثرات مخربي بر يادگيري و حافظه در رت مي شود. با اين وجود مصرف غذاي حاوي ژل رويال از اثرات تخريبي استرپتوزوتوسين جلوگيري کرد. نتايج مشاهده شده در اين تحقيق پيشنهاد مي کند که ممکن است ژل رويال داراي اثرات مطلوبي بر جلوگيري و تخفيف بيماري آلزايمر باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 318
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی