برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1390 , دوره  7 , شماره  3 ; از صفحه 180 تا صفحه 190 .
 
عنوان مقاله: 

ارزيابي فعاليت ضدميکروبي و ضد راديکالي عصاره متانولي دو واريته بلوط و تعيين نوع ترکيبات فنولي با کروماتوگرافي مايع با کارائي بالا

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
 
چکیده: 

در اين پژوهش ميزان ترکيبات فنولي و فلاونوئيدي و فعاليت ضد راديکالي و ضدميکروبي عصاره متانولي ميوه دو واريته بلوط ايراني به نام هاي Quercus.branti var persica و Quercus.castaneifolia var castaneifolia مورد بررسي قرار گرفت. مقدار ترکيبات فنولي، فلاونوئيدي و بازدهي استخراج عصاره متانولي واريته کاستانيفوليا (MC) به طور معني داري بيشتر از واريته پرسيکا (MP) بود. فعاليت آنتي اکسيداني عصاره ها با آزمون مهار راديکال هاي آزاد DPPH مورد بررسي قرار گرفت و با آنتي اکسيدان هاي سنتزي BHA و BHT مقايسه شد. مقادير EC 50 براي MC، MP، BHA و BHT به ترتيب 42.84، 70.40، 89.46 و 41.73 ميکروگرم در ميلي ليتر بود. عصاره ها فعاليت ضدميکروبي قابل ملاحظه اي در مقابل تمامي باکتري هاي مورد بررسي نشان دادند و تاثير عصاره ها بر باکتري هاي گرم مثبت بيشتر از باکتري هاي گرم منفي بود. حداقل غلظت بازدارندگي عصاره هاي MP و MC به ترتيب از 1.25-5 و 0.312-5 ميلي گرم در ميلي ليتر متغير بود. از نظر کمترين غلظت مهارکنندگي، براي باکتري هاي سالمونلا تيفي و شيگلا ديسانتري اختلافي بين دو عصاره مشاهده نشد، اما يرسينيا انتروکوليتيکا و اشرشياکلي در غلظت هاي پائين تري از عصاره MC مهار شدند. به استثناي سيتروباکتر فروندي، عصاره MP در غلظت5 mg/ml  روي تمام باکتري هاي گرم منفي اثر بازدارندگي داشت. بيشترين اثر باکتري کشي عصاره MC مربوط به باسيلوس سرئوس (MBC=0.312 mg/ml) بود در حالي که شيگلا ديسانتري بيشترين ميزان (10 mg/ml) MBC را دارا بود. شناسائي ترکيبات فنولي عصاره ها با کروماتوگرافي مايع با کارائي بالا حاکي از وجود اسيدهاي گاليک، کلروژنيک، کافئيک و p- کوماريک در عصاره MC و اسيدهاي گاليک، کلروژنيک و کافئيک و سيرينجيک در عصاره MP بود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

قادری قهفرخی، م.، و صادقی ماهونک، ع.، و اعلمی، م.، و خمیری، م.، و رضایی، ر. (1390). ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی و ضد رادیکالی عصاره متانولی دو واریته بلوط و تعیین نوع ترکیبات فنولی با کروماتوگرافی مایع با کارائی بالا. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, 7(3), 180-190. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=147537



Vancouver : کپی

قادری قهفرخی مریم، صادقی ماهونک علیرضا، اعلمی مهران، خمیری مرتضی، رضایی راحیل. ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی و ضد رادیکالی عصاره متانولی دو واریته بلوط و تعیین نوع ترکیبات فنولی با کروماتوگرافی مایع با کارائی بالا. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران. 1390 [cited 2021August06];7(3):180-190. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=147537



IEEE : کپی

قادری قهفرخی، م.، صادقی ماهونک، ع.، اعلمی، م.، خمیری، م.، رضایی، ر.، 1390. ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی و ضد رادیکالی عصاره متانولی دو واریته بلوط و تعیین نوع ترکیبات فنولی با کروماتوگرافی مایع با کارائی بالا. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, [online] 7(3), pp.180-190. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=147537.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 0 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی