4 SID.ir | اثرات پرمنگنات پتاسيم و مدت انبارداري بر خصوصيات کيفي ميوه انبه (.Mangifera indica L)
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

اثرات پرمنگنات پتاسيم و مدت انبارداري بر خصوصيات کيفي ميوه انبه (.Mangifera indica L)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم باغبانی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
 
چکیده: 

در آزمايش حاضر، اثرات مقادير مختلف پرمنگنات پتاسيم طي يک دوره بيست و يک روزه انبارماني بر كيفيت ميوه انبه مورد بررسي قرار گرفت. آزمايش بصورت فاکتوريل 3×3 در قالب طرح کامل تصادفي با تيمارهاي پرمنگنات پتاسيم (0، 5 و 10 گرم به ازاي هر کيلوگرم ميوه) و مدت زمان انبارداري (7، 14 و 21 روز) طرح ريزي گرديد. مقايسه ميانگين ها در سطح 5 درصد آزمون دانکن انجام شد. شاخص هاي کيفي ميوه شامل pH، اسيديته کل، مواد جامد محلول کل (T.S.S)، اسيد اسکوربيک، چگالي، مواد فنلي در گوشت و پوست ميوه، درصد پوسيدگي در طول دوره انبارداري اندازه گيري گرديدند. نتايج نشان دادند پس از به كار بردن پرمنگنات پتاسيم (10 گرم به ازاي هر كيلوگرم ميوه)، ميوه هاي تيمار شده پس از هفت روز بطور معني داري داراي بيشترين اسيديته بودند. ميوه هاي تيمار شده با 10 گرم پرمنگنات پتاسيم پس از هفت روز داراي فنل بيشتري در گوشت ميوه بودند ولي در روز بيست و يكم، ميزان فنل بطور معني داري كمتر از شاهد بود. در روزهاي هفتم و چهاردهم، تركيبات فنلي در پوست ميوه هاي تيمار شده با 10 گرم پرمنگنات پتاسيم بيشتر بود. تا روز چهاردهم پوسيدگي ميوه در تمام تيمارها تفاوت معني داري با شاهد نداشت ولي كاربرد پرمنگنات پتاسيم به ميزان 10 گرم به ازاي كيلوگرم ميوه موجب افزايش پوسيدگي در روز بيست و يكم گرديد. كاربرد پرمنگنات پتاسيم تاثير معني داري بر اسيد اسکوربيک و يا چگالي آب ميوه نداشت.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 241
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی