برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1390 , دوره  66 , شماره  2 ; از صفحه 161 تا صفحه 164 .
 
عنوان مقاله: 

اثر سطوح مختلف ويتامين هاي E و C بر كيفيت اسپرم رقيق شده قوچ تالشي در ذخيره سازي در دماي 5 درجه سانتيگراد

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
 
چکیده: 

در طول دوره ذخيره سازي اسپرم، آسيب ناشي از اكسيداسيون مواد يكي از علل مهم كاهش قدرت و تحرك و باروري اسپرم مي باشد. در اين تحقيق سطوح متفاوتي از ويتامين هاي E و C به عنوان آنتي اكسيدان در اسپرم رقيق شده قوچ تالشي مورد استفاده قرار گرفت و اثر محافظتي آنها بر روي صفات كيفي اسپرم مورد مقايسه قرار گرفت. به همين منظور يك آزمايش فاكتوريل دو عاملي شامل سطوح مختلف ويتامين هاي E، C و شاهد، به عنوان عامل اول و زمان هاي صفر و 72 ساعت بعد از ذخيره سازي به عنوان عامل دوم در قالب يك طرح كاملا تصادفي با 4 تكرار مورد استفاده قرار گرفت. سطوح ويتامين E شامل E2، E4 و E6 بود كه در آنها به ترتيب 2 ‚4 و 6 ميلي گرم ويتامين E در هر 10 ميلي ليتر اسپرم رقيق شده مورد استفاده قرار گرفت و سطوح ويتامين C شامل 0.3 C، C 0.6 ،C 0.9 بود كه در آنها به ترتيب 0.3 ‚0.6 و 0.9 ميلي گرم ويتامين C در هر ميلي ليتر اسپرم رقيق شده بكار رفت. در زمان شروع ذخيره سازي،بين سطوح مختلف ويتامين هاي E، C و شاهد اختلاف معني داري مشاهده نگرديد (p>0.05) بعد از 72 ساعت از نظر درصد اسپرم هاي متحرك بين سطوح ويتامين E با ساير تيمارها تفاوت معني دار شد (p>0.05). زنده ماني اسپرم ها در E4 و E6 از بقيه سطوح به طور معني داري بالاتر بود (p<0.05) و بين E2 و E4 اختلاف معني داري نبود (p>0.05). سلامتي غشاي اسپرم در E6 و E2 از ساير گروه ها به صورت معني داري بالاتر بود (p<0.05). بر اساس نتيجه اين تحقيق، استفاده از ويتامين E به ميزان 6 ميلي گرم در 10 ميلي ليتر از رقيق کننده بر پايه تريس بهترين اثر در کيفيت اسپرم قوچ تالسي در دماي 5 درجه سانتيگراد را داشت.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

شهبازی، م.، و محیط، ا.، و محمدی، م. (1390). اثر سطوح مختلف ویتامین های E و C بر کیفیت اسپرم رقیق شده قوچ تالشی در ذخیره سازی در دمای 5 درجه سانتیگراد. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران), 66(2), 161-164. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=145396



Vancouver : کپی

شهبازی مجید، محیط اردشیر، محمدی مهرداد. اثر سطوح مختلف ویتامین های E و C بر کیفیت اسپرم رقیق شده قوچ تالشی در ذخیره سازی در دمای 5 درجه سانتیگراد. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران). 1390 [cited 2021October22];66(2):161-164. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=145396



IEEE : کپی

شهبازی، م.، محیط، ا.، محمدی، م.، 1390. اثر سطوح مختلف ویتامین های E و C بر کیفیت اسپرم رقیق شده قوچ تالشی در ذخیره سازی در دمای 5 درجه سانتیگراد. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران), [online] 66(2), pp.161-164. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=145396.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 1707 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی