نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1389 , دوره  2 , شماره  8 ; از صفحه 29 تا صفحه 44 .
 
عنوان مقاله: 

اثر برهمکنش مقادير و روش مصرف مس و روي بر خصوصيات گياهي و پروتئين گندم

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ساوه، گروه زراعت، ساوه، ایران
 
چکیده: 
به منظور بررسي اثر سطوح مختلف عناصر روي و مس بصورت مصرف خاکي و محلول پاشي بر خصوصيات کمي و کيفي گندم، آزمايشي به صورت فاكتوريل در قالب طرح پايه بلوک کامل تصادفي با 3 تکرار در آبان ماه سال 1387 در گلخانه تحقيقاتي دانشکده کشاورزي دانشگاه ازاد اسلامي واحد ساوه اجرا گرديد. فاکتورهاي آزمايشي شامل مصرف روي (با سطوح مصرفي 0، 5 و 10 ميلي گرم در کيلوگرم به صورت مصرف خاكي و محلولپاشي با محلول 0 و 2 در هزار کلات EDTA روي) و مصرف مس (با سطوح مصرفي 0، 2.5 و 5 ميلي گرم در کيلوگرم به صورت مصرف خاكي و محلولپاشي با محلول 0 و 2 در هزار کلات EDTA مس) به انضمام ترکيبي از تمام سطوح کودي فوق الذکر اعمال شد. نتايج نشان داد مصرف خاکي کود روي موجب افزايش معني دار اجزاي عملکرد، محتواي جذب روي در دانه و غلظت روي در دانه و اندام هوايي و تعداد پنجه بارور گرديد در صورتيکه کاربرد خاکي کود مس موجب افزايش معني دار اجزاي عملکرد، محتواي جذب مس در دانه، غلظت مس در دانه و اندام هوايي شد، همچنين کاربرد عنصر روي بصورت محلولپاشي در مقايسه با شاهد موجب افزايش معني دار وزن هزار دانه، محتواي جذب روي در دانه، غلظت روي در دانه، غلظت روي در اندام هوايي و عملکرد دانه گرديد در صورتيکه کاربرد عنصر مس بصورت محلولپاشي محتواي جذب مس در دانه، غلظت مس در دانه و غلظت مس در اندام هوايي را افزايش داد. همچنين نتايج نشان داد بين عناصر مس و روي برهمکنش منفي وجود دارد و کاربرد توام مصرف خاکي و محلولپاشي دو عنصر با هم باعث افزايش معني دار غلظت روي و مس در دانه، محتواي جذب هر دو عنصر در دانه و غلظت روي و مس در اندام هوايي شد. با توجه به نتايج آزمايش پيشنهاد مي شود در مزارعي که داراي کمبود عناصر مس و روي هستند حتما از کودهاي محتوي اين دو عنصر استفاده شود ولي فقط بايد اين مساله را در نظر گرفت که استفاده توام اين دو عنصر در دزهاي بالا صورت نگيرد چون بر همکنش منفي بين اين عناصر وجود دارد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

بوربوری، م.، و طهرانی، م. (1389). اثر برهمکنش مقادیر و روش مصرف مس و روی بر خصوصیات گیاهی و پروتئین گندم. فیزیولوژی گیاهان زراعی, 2(8), 29-44. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=145220



Vancouver : کپی

بوربوری محمدرضا، طهرانی محمدمهدی. اثر برهمکنش مقادیر و روش مصرف مس و روی بر خصوصیات گیاهی و پروتئین گندم. فیزیولوژی گیاهان زراعی. 1389 [cited 2022May25];2(8):29-44. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=145220



IEEE : کپی

بوربوری، م.، طهرانی، م.، 1389. اثر برهمکنش مقادیر و روش مصرف مس و روی بر خصوصیات گیاهی و پروتئین گندم. فیزیولوژی گیاهان زراعی, [online] 2(8), pp.29-44. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=145220.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 214 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی