برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تير 1390 , دوره  13 , شماره  4 ; از صفحه 527 تا صفحه 539 .
 
عنوان مقاله: 

اثر سه عصاره گياهي بر عملکرد رشد، سيستم ايمني، فاکتورهاي خوني و جمعيت باکتريايي انتخاب شده روده کوچک جوجه هاي گوشتي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
*
 
چکیده: 

اين تحقيق به منظور ارزيابي اثرات سه عصاره گياهي (آويشن باغي، سرخارگل و سير) و آنتي بيوتيک ويرجينيامايسين بر عملکرد رشد، سيستم ايمني، فاکتورهاي خوني و جمعيت باکتريايي انتخاب شده در جوجه هاي گوشتي انجام گرديد. 480 قطعه جوجه گوشتي يکروزه نر به گروههاي جيره پايه (کنترل) و جيره پايه با 15 ppm ويرجينيامايسين، 0.1 درصد عصاره آويشن، سرخارگل، سير، و مخلوطي از عصاره ها با دوز مشابه تقسيم شدند. بيشترين و کمترين وزن بدن بترتيب مربوط به تيمارهاي ويرجينيامايسين و سرخارگل بودند (P<0.05). همچنين کمترين و بيشترين ضريب تبديل غذايي بترتيب مربوط به تيمارهاي ويرجينيامايسين و سرخارگل بودند (P<0.05). وزن نسبي بورس فابريسيوس در گروه سير افزايش معني داري را در مقايسه با ديگر گروهها نشان داد، اما وزن نسبي طحال به وسيله تيمارها تحت تاثير قرار نگرفت. پاسخ به افزايش حساسيت بازوفيل پوستي (تزريق فيتوهماگلوتينين) و عيار آنتي بادي بر عليه گلبول قرمز گوسفند در گروه سرخارگل بالاتر بود (P<0.05). عيار آنتي بادي بر عليه واکسن نيوکاسل (لاسوتا) به وسيله تيمارها تحت تاثير قرار نگرفت اما سرخارگل سطوح آنتي بادي را بهبود داد (P>0.05). عصاره سير به طور معني داري سطوح کلسترول، LDL و تري گليسريد سرم را کاهش و HDL را افزايش داد (P<0.05). عصاره آويشن درصد هماتوکريت و ميزان هموگلوبين را افزايش داد اما اين بهبود معني دار نبود (P>0.05). شمارش باکتريهاي اي.کولاي در محتويات ايلئو-سکوم در گروه مخلوط عصاره ها کمترين تعداد را در مقايسه با گروه کنترل داشت، اگر چه اختلاف معني داري در شمارش اي.کولاي بين گروه مخلوط عصاره ها و ديگر گروهها بجز کنترل وجود نداشت. شمارش باکتريهاي اسيد لاکتيک در گروه آويشن در مقايسه با ساير گروهها بجز سرخارگل افزايش داشت (P<0.05).

 
کلید واژه: 


 
موضوعات مرتبط: 
-
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

رحیمی، ش.، و تیموری زاده، ز.، و کریمی ترشیزی، م.، و امیدبیگی، ر.، و رکنی، ح. (1390). اثر سه عصاره گیاهی بر عملکرد رشد, سیستم ایمنی, فاکتورهای خونی و جمعیت باکتریایی انتخاب شده روده کوچک جوجه های گوشتی. مجله بین المللی علوم و فناوری کشاورزی, 13(4), 527-539. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=144830



Vancouver : کپی

رحیمی ش.، تیموری زاده زریر، کریمی ترشیزی محمدامیر، امیدبیگی رضا، رکنی حسن. اثر سه عصاره گیاهی بر عملکرد رشد, سیستم ایمنی, فاکتورهای خونی و جمعیت باکتریایی انتخاب شده روده کوچک جوجه های گوشتی. مجله بین المللی علوم و فناوری کشاورزی. 1390 [cited 2021June15];13(4):527-539. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=144830



IEEE : کپی

رحیمی، ش.، تیموری زاده، ز.، کریمی ترشیزی، م.، امیدبیگی، ر.، رکنی، ح.، 1390. اثر سه عصاره گیاهی بر عملکرد رشد, سیستم ایمنی, فاکتورهای خونی و جمعیت باکتریایی انتخاب شده روده کوچک جوجه های گوشتی. مجله بین المللی علوم و فناوری کشاورزی, [online] 13(4), pp.527-539. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=144830.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 109 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی