1 SID.ir | اثر باقيمانده علف کش هاي تيوبنکارب و اگزاديارژيل روي اسفناج و کاهو در تناوب با برنج
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

اثر باقيمانده علف کش هاي تيوبنکارب و اگزاديارژيل روي اسفناج و کاهو در تناوب با برنج

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

به منظور ارزيابي اثر علف کش هاي تيوبنکارب و اگزاديارژيل روي برنج (.Oryza sativa L) و اثر باقيمانده آنها روي اسفناج (.Spinacea oleracea L) و کاهو (.Lactuca sativa L)، آزمايش هاي مزرعه اي در ايستگاه هاي تحقيقات کشاورزي دشت ناز و قراخيل - شمال ايران انجام شد. علاوه بر شاهد، تيمارها شامل تيوبنکارب با غلظت هاي 3.16 و 6.33 و اگزاديارژيل با غلظت هاي 0.15 و 0.3 کيلوگرم ماده موثر در هکتار بود. بعد از برداشت برنج، کرت هاي آزمايشي دست نخورده نگاه داشته شد تا اوايل مهر که در نيمي از سطح آنها اسفناج کشت گرديد. در آذر ماه در نيم ديگر از کرت ها کاهو نشا گرديد. اگزاديارژيل بيشتر از تيوبنکارب باعث اختلال در رشد و ايجاد کلروز در برنج گرديد. اثرات منفي اگزاديارژيل در ايستگاه قراخيل کمتر بود که علت آن احتمالا جذب سطحي بيشتر اين علف کش توسط مواد آلي خاک بود. عملکردتر اسفناج بطور معني داري تحت تاثير بقاياي خاکي اگزاديارژيل در خاک دشت ناز قرار گرفت. در حاليکه اثر هر دو علف کش در کاهش عملکردتر کاهو در ايستگاه دشت ناز معني دار بود. در قراخيل عملکردتر کاهو کاهش معني داري نشان نداد. نتايج آزمايش ها نشان دادند که خصوصيات خاکي بويژه مقدار ماده آلي، از عوامل اصلي کنترل کننده بقاياي تيوبنکارب و اگزاديارژيل هستند. بعلاوه مي توان نتيجه گرفت که اگزاديارژيل رشد رويشي و عملکرد برنج و عملکردتر اسفناج را بيشتر از تيوبنکارب تحت تاثير قرار مي دهد. از آنجا که هيچگونه تفاوت معني داري در عملکرد برنج، اسفناج و کاهو در دو غلظت بکار رفته تيوبنکارب مشاهده نشد، با توجه به مسائل اقتصادي و ملاحظات زيست محيطي، غلظت پايين تيوبنکارب براي استفاده در اراضي شاليزاري شمال ايران توصيه مي شود.

 
کلید واژه: 


 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 147
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی