برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

سنجش فلزات سنگين در نمک طعام حاصل از تصفيه به روش شست و شو با آب و مقايسه با سنگ نمک آن

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال، دانشکده شیمی، تهران، ایران
 
چکیده: 

آلودگي محيطي، يكي از مخاطرات و موضوعات مهم در بحث ايمني مواد غذايي در سطح جهان است. با توجه به اهميت تاثير فلزات سنگين در سطح سلامت جامعه، اندازه گيري غلظت فلزات سنگين سمي در مواد غذايي پرمصرف مانند نمک، نان و آب مي تواند راه گشاي کشف علت ايجاد برخي از بيماري ها گردد. اين تحقيق با توجه به استفاده رايج و گسترده نمک در مواد غذايي، به منظور اندازه گيري فلزات سنگين آهن، سرب، مس و كادميوم در نمونه هاي نمک شسته شده با آب و مقايسه با سنگ نمک آن با دستگاه طيف سنج جذب اتمي شعله، انجام شد. ميانگين ± خطاي استاندارد غلظت فلزات سنگين شامل آهن، سرب و مس در نمک شست وشو به ترتيب: (3.89± 1.63)، (0.55± 0.47) و (0.29±0.15) ميکروگرم بر گرم وزن خشک نمک و براي كادميوم بسيار ناچيز به دست آمد. براي سنگ نمک نيز ميانگين ± خطاي استاندارد غلظت آهن، سرب، مس و كادميوم به ترتيب: (8.29± 0.27)، (1.21± 0.08)، (0.89± 0.06) و (0.17± 0.03) ميکروگرم بر گرم وزن خشک نمک به دست آمد. اين مقادير با يکديگر و با حد مجاز و استاندارد ملي تعريف شده اين عناصر، توسط موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران براي نمک طعام، مقايسه گرديد. با بررسي آماري، مي توان دريافت كه ميانگين مقادير فلزات سنگين آهن، سرب، مس و كادميوم در نمک طعام تصفيه شده نسبت به سنگ نمک و استاندارد ملي نمک طعام ايران، تفاوت معني داري ندارند (P>0.05). هم چنين با شسته شدن سنگ نمک تغيير معني داري در درجه خلوص از 96.98 تا 98.83 درصد جرمي به دست مي آيد (P<0.05).

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

الصاق، ا. (1390). سنجش فلزات سنگین در نمک طعام حاصل از تصفیه به روش شست و شو با آب و مقایسه با سنگ نمک آن. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی), 3(2 (پیاپی 8)), 53-58. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=144030



Vancouver : کپی

الصاق اکبر. سنجش فلزات سنگین در نمک طعام حاصل از تصفیه به روش شست و شو با آب و مقایسه با سنگ نمک آن. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی). 1390 [cited 2021October18];3(2 (پیاپی 8)):53-58. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=144030



IEEE : کپی

الصاق، ا.، 1390. سنجش فلزات سنگین در نمک طعام حاصل از تصفیه به روش شست و شو با آب و مقایسه با سنگ نمک آن. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی), [online] 3(2 (پیاپی 8)), pp.53-58. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=144030.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 731 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی