نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي ميزان آفلاتوکسين توتال در برنج مصرفي مشهد در دو فصل تابستان و زمستان

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه آزاد اسلامی، واحد جهرم
 
چکیده: 
آفلاتوکسين ها دسته اي از متابوليت هاي ثانويه قارچ ها مي باشند که سرطان زا و جهش زا بوده و اغلب توسط کپک هاي آسپرژيلوس فلاووس و آسپرژيلوس پارازيتيکوس توليد مي گردند. مصرف مواد غذايي آلوده به آفلاتوکسين در ارتباط با بسياري از مسموميت هاي انساني و آفلاتوکسيکوزيس مي باشد که در بعضي موارد منجر به مرگ مي شود. برنج نيز به عنوان يکي از اقلام غذايي پرمصرف مي تواند در معرض آلودگي به آفلاتوکسين ها قرار بگيرد. در اين تحقيق، 60 نمونه برنج از فروشگاه هاي عرضه مواد غذايي در 5 منطقه از شهر مشهد جمع آوري و ميزان آلودگي آفلاتوکسين آن به روش کروماتوگرافي مايع با کارايي بالا و استفاده از آشکارساز فلورسانس اندازه گيري شد. نتايج، نشان داد تمام نمونه ها آلوده به آفلاتوکسين بوده و ميانگين آفلاتوکسين B1 و B2 به ترتيب 2.55 و 0.34 ميکروگرم بر کيلوگرم و ميزان ميانگين آفلاتوکسين هاي G1 و G2 نزديک به صفر و قابل اغماض مي باشد. ميزان آلودگي آفلاتوکسين B1 در 8.3 در صد از نمونه ها بيش تر از بيشينه رواداري آفلاتوکسين ها در مواد غذايي بر اساس استاندارد ملي ايران مي باشد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

فراجی، ح.، و طباطبایی یزدی، ف.، و کفیل زاده، ف.، و نصیری محلاتی، م. (1389). بررسی میزان آفلاتوکسین توتال در برنج مصرفی مشهد در دو فصل تابستان و زمستان. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی), 2(2 (پیاپی 5)), 11-16. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=143741



Vancouver : کپی

فراجی حامد، طباطبایی یزدی فریده، کفیل زاده فرشید، نصیری محلاتی مهدی. بررسی میزان آفلاتوکسین توتال در برنج مصرفی مشهد در دو فصل تابستان و زمستان. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی). 1389 [cited 2022May27];2(2 (پیاپی 5)):11-16. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=143741



IEEE : کپی

فراجی، ح.، طباطبایی یزدی، ف.، کفیل زاده، ف.، نصیری محلاتی، م.، 1389. بررسی میزان آفلاتوکسین توتال در برنج مصرفی مشهد در دو فصل تابستان و زمستان. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی), [online] 2(2 (پیاپی 5)), pp.11-16. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=143741.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 207 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی