برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي ميزان آفلاتوکسين توتال در برنج مصرفي مشهد در دو فصل تابستان و زمستان

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه آزاد اسلامی، واحد جهرم
 
چکیده: 

آفلاتوکسين ها دسته اي از متابوليت هاي ثانويه قارچ ها مي باشند که سرطان زا و جهش زا بوده و اغلب توسط کپک هاي آسپرژيلوس فلاووس و آسپرژيلوس پارازيتيکوس توليد مي گردند. مصرف مواد غذايي آلوده به آفلاتوکسين در ارتباط با بسياري از مسموميت هاي انساني و آفلاتوکسيکوزيس مي باشد که در بعضي موارد منجر به مرگ مي شود. برنج نيز به عنوان يکي از اقلام غذايي پرمصرف مي تواند در معرض آلودگي به آفلاتوکسين ها قرار بگيرد. در اين تحقيق، 60 نمونه برنج از فروشگاه هاي عرضه مواد غذايي در 5 منطقه از شهر مشهد جمع آوري و ميزان آلودگي آفلاتوکسين آن به روش کروماتوگرافي مايع با کارايي بالا و استفاده از آشکارساز فلورسانس اندازه گيري شد. نتايج، نشان داد تمام نمونه ها آلوده به آفلاتوکسين بوده و ميانگين آفلاتوکسين B1 و B2 به ترتيب 2.55 و 0.34 ميکروگرم بر کيلوگرم و ميزان ميانگين آفلاتوکسين هاي G1 و G2 نزديک به صفر و قابل اغماض مي باشد. ميزان آلودگي آفلاتوکسين B1 در 8.3 در صد از نمونه ها بيش تر از بيشينه رواداري آفلاتوکسين ها در مواد غذايي بر اساس استاندارد ملي ايران مي باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 259
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی