برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي ميزان باقيمانده سم اکسي ديمتون متيل در خيار و گوجه فرنگي گلخانه اي در استان چهارمحال و بختياري

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* شهرکرد، رحمتیه، دانشکده بهداشت، مرکز تحقیقات بیوشیمی بالینی
 
چکیده: 

زمينه و هدف: استفاده بيش از حد از آفت کش ها در توليد محصولات کشاورزي به عنوان يک عامل خطر براي سلامتي انسان و آلودگي محيط زيست مطرح مي باشد. اين پژوهش با هدف بررسي ميزان باقيمانده سم اکسي ديمتون متيل در خيار و گوجه فرنگي گلخانه اي در استان چهارمحال و بختياري انجام شد.
روش بررسي: در اين مطالعه توصيفي - تحليلي آزمايشگاهي 60 نمونه گوجه فرنگي و خيار از سطح گلخانه هاي استان به روش تصادفي ساده انتخاب شدند. ميزان سم نمونه ها قبل از شستن، بعد از شستن و پس از پوست کندن با اتيل استات - ان - هگزان استخراج گرديد و پس از خارج کردن حلال ميزان سم استخراج شده با کروماتوگرافي مايع با عملکرد بالا
(HPLC) اندازه گيري شد. براي تحليل اطلاعات از آزمون هاي ناپارامتري رتبه علامت دار ويلکاکسون و فرايد من استفاده شد.
يافته ها: ميانگين باقيمانده سم در خيار نشسته
0.23±0.17، خيار شسته 0.15±0.6 و خيار پوست کنده 0.08±0.5 ميلي گرم بر کيلوگرم بود (P<0.001). ميانگين باقيمانده سم در گوجه فرنگي نشسته 1.61±0.8 و در گوجه فرنگي شسته 0.67±0.04 ميلي گرم بر کيلوگرم بود (P<0.001). نتايج نشان داد که %100 نمونه هاي خيار و گوجه فرنگي داراي باقيمانده سم اکسي ديمتون متيل بودند.
نتيجه گيري: ميزان باقيمانده سم اکسي ديمتون متيل در نمونه ها بيش از حد مجاز استاندارد توصيه شده بود و پوست کندن و شستشوي خيار و گوجه فرنگي قبل از مصرف، ميزان باقيمانده سم را کاهش مي دهند
.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
Cite:
APA : کپی

جاهدخانیکی، غ.، و فدایی، ع.، و صادقی، م.، و مردانی، گ. (1390). بررسی میزان باقیمانده سم اکسی دیمتون متیل در خیار و گوجه فرنگی گلخانه ای در استان چهارمحال و بختیاری. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (SHAHREKORD UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCES JOURNAL), 13(4), 9-17. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=143244



Vancouver : کپی

جاهدخانیکی غلامرضا، فدایی عبدالمجید، صادقی مهربان، مردانی گشتاسب. بررسی میزان باقیمانده سم اکسی دیمتون متیل در خیار و گوجه فرنگی گلخانه ای در استان چهارمحال و بختیاری. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (SHAHREKORD UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCES JOURNAL). 1390 [cited 2021April20];13(4):9-17. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=143244



IEEE : کپی

جاهدخانیکی، غ.، فدایی، ع.، صادقی، م.، مردانی، گ.، 1390. بررسی میزان باقیمانده سم اکسی دیمتون متیل در خیار و گوجه فرنگی گلخانه ای در استان چهارمحال و بختیاری. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (SHAHREKORD UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCES JOURNAL), [online] 13(4), pp.9-17. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=143244.



 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 270 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی