برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

تاثیر كلونيدين خوراكي بر ميزان لرز بعد از عمل جراحي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

لرز بعد از عمل كه شيوع آن تا 66 درصد هم گزارش شده است، مي‌تواند عوارض وخيمي از قبيل افزايش مصرف اكسيژن، انقباض عروقي، اختلال ميوكارد و افزايش فشارمغزي ايجاد كند. در اين مطالعه، اثر مصرف كلونيدين خوراكي قبل از عمل بر ميزان لرز بعد از عمل بررسي شده است. در اين كار آزمايي باليني 86 بيمار كلاس يك و دوي بيهوشي بطور تصادفي انتخاب و دو گروه كلونيدين و دارونما قرار گرفتند. بيماران گروه كلونيدين، 90 تا 120 دقيقه قبل از عمل قرص كلونيدين خوراكي با دوز 50 µg/kg و بيماران گروه دارونما، در همان زمان قرص مشابه اما فاقد ماده موثر كلونيدين دريافت مي‌كردند. استقرار بيهوشي به روش يكسان انجام مي‌شد و بيماران طي مدت اقامت در ريكاوري بطور مستقيم از نظر بروز لرز مورد مشاهده قرار مي‌گرفتند. نتايج نشان داد كه دو گروه از نظر سن، جنس، شاخص توده بدني، نوع عمل جراحي، طول مدت عمل و مقادير فشارخون و درجه حرارت همگن بودند. ميزان بروز لرز در گروه دارونما 24.1 درصد بود كه در گروه كلونيدين به حدود يك چهارم يعني 6.3 درصد كاهش يافته بود. با توجه به كاهش ميزان لرز در اثر مصرف كلونيدين و در عين حال عدم ايجاد عارضه، توصيه مي‌شود قرص خوراكي كلونيدين بعنوان مكمل مراقبت‌هاي قبل و بعد از عمل، براي كاهش لرز و عواقب ناشي از آن بكار رود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 109
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی