4 SID.ir | بررسي استرس گرمايي محيط در كارگران نانوايي هاي كاشان
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي استرس گرمايي محيط در كارگران نانوايي هاي كاشان

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه بهداشت حرفه‌ای، دانشکده بهداشت
 
چکیده: 

سابقه و هدف:  با توجه به عوارض شناخته شده استرس گرمايي در محيط هاي گرم از جمله نانوايي ها و عدم اطلاع از وضعيت آن در كاشان و به منظور تعيين استرس گرمايي و عوامل مربوط به آن، اين تحقيق روي كارگران نانوايي هاي شهر كاشان در تابستان سال 1382 انجام گرفت
مواد و روش ها: پژوهش به روش توصيفي روي 175 كارگر (شاطر و نان درآور) در 100 نانوايي كه به طور تصادفي انتخاب شدند، انجام شد. جهت تعيين استرس گرمايي محيط با استفاده از شاخص WBGT از دستگاه WBGT با مدل HSM100 استفاده شد و مطابق با روش استاندارد ISO 7234  اندازه گيري ها در گرم ترين ساعات روز تابستان صورت پذيرفت. در اين مطالعه عواملي نظير تكنيك پخت، نوع نانوايي، نوع تهويه و فضاي نانوايي ها مورد بررسي و قضاوت آماري قرار گرفت.
يافته ها: از مجموع 100 نانوايي مورد مطالعه، 51 نانوايي داراي تكنولوژي پخت ماشيني و 49 نانوايي داراي تكنولوژي پخت سنتي بودند و از مجموع 175 كارگر مورد مطالعه در اين نانوايي ها 107 نفر (1/61 درصد) در محيط هاي با استرس گرمايي كار مي كردند. ميزان استرس گرمايي در نانوايي هاي سنتي 2/54 درصد و در نانوايي هاي ماشيني 8/45 درصد بود و كارگراني كه در نانوايي با تكنولوژي پخت سنتي كار مي كردند 3.3 برابر بيشتر از كارگران نانوايي ماشيني در مواجهه با استرس گرمايي بودند.
نتيجه گيري و توصيه ها: استرس گرمايي در نانوايي هاي كاشان نگران كننده بوده و در نانوايي هاي سنتي به مراتب بيشتر از نانوايي هاي ماشيني است، لذا انجام برخي تغييرات در تكنولوژي پخت سنتي را به صورت تحقيق پيشنهاد مي نمايد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 129
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی