4 SID.ir | تاثير امواج فراصوت بر بعضي خواص نشاسته سيب زميني و گندم
کرونا در اخبار
وزارت بهداشتفارس ایسنا ایرنا جماران سیناپرس خبرآنلاین
کرونا
CoronaVirus
[COVID19]
کرونا در منابع علمی
CDC Nejm JAMA Lancet Cell BMJ Elsevier Oxford Nature Wiley Cambridge Medrxiv

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

تاثير امواج فراصوت بر بعضي خواص نشاسته سيب زميني و گندم

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مشهد، مجتمع کشاورزی طرق
 
چکیده: 

نشاسته، پليمر ارزان و طبيعي با كاربري فراوان است. نشاسته طبيعي مشكلاتي به وجود مي آورد كه استفاده وسيع از آن را در صنايع محدود مي كند. مي توان نشاسته را در جهت کاربرد مورد نظر صنعت اصلاح کرد. امروزه توجه ويژه به اصلاح فيزيكي نشاسته براي كاربردهاي غذايي وجود دارد زيرا نشاسته اصلاح شده فيزيكي ايمن است. امواج فراصوت مي تواند فرايند موثري براي اصلاح نشاسته باشد. در اين تحقيق، نشاسته گندم و سيب زميني در شرايط مختلف (شدت، مدت زمان، و دما) تحت تاثير امواج فراصوت قرار گرفت و خواص فيزيكي نشاسته بررسي شد. امواج فراصوت باعث كاهش ويسكوزيته حداكثر به ميزان 21 و 13 درصد و افزايش پايداري ويسكوزيته داغ و سرد در نشاسته گندم و سيب زميني شد. همچنين امواج فراصوت باعث افزايش دماي خميري شدن نشاسته گندم و سيب زميني به ميزان 10 و 6 درجه سانتي گراد شد؛ خمير توليد شده شفاف تر و ويسكوزيته آن كمتر بود. بررسي نحوه تاثير امواج فراصوت بر نشاسته سيب زميني نشان داد كه الگوي تاثير بر نشاسته سيب زميني گندم يکي است اما عامل دما و شدت صوت مهم تر است و بيشتر تغييرات بالاي درجه حرارت ژلاتيناسيون و بر اثر انهدام گرانول ها اتفاق مي افتد. بررسي مشخص كرد كه روند تغييرات ايجاد شده در خصوصيات نشاسته در اثر اعمال امواج فراصوت تقريبا يكسان است و عواملي كه بيش از همه بر ميزان تغييرات موثرند، شدت امواج و دماست. طولاني كردن مدت زمان تاثير صوت بيش از 10 دقيقه تقريبا بي اثر بود. امواج فراصوت قوي مي توانند براي تهيه نشاسته اصلاح شده فيزيكي كه به ويسكوزيته كم و شفافيت بالا نياز دارد به كار رود و در واقع كمكي براي توليد نشاسته اصلاح شده فيزيكي رقيق در حالت جوش باشد كه امروزه اغلب با روش هاي شيميايي نظير تيمار با اسيد يا اكسيداسيون توليد مي شوند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 201
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی