نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
مهر 1390 , دوره  21 , شماره  84 ; از صفحه 44 تا صفحه 51 .
 
عنوان مقاله: 

جداسازي و خالص سازي لاکتوفرين از شير گاو

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، گروه علوم پایه
 
چکیده: 
سابقه و هدف: لاکتوفرين يک پروتئين چند عملکردي با خواص مفيد زيادي است که کانديد مناسبي جهت کاربردهاي باليني و تجاري است. اخيرا مشخص شده که تغذيه خوراکي لاکتوفرين اثرات مفيدي از جمله تعديل عملکرد سيستم ايمني، فعاليت ضد ميکروبي و آنتي اکسيداني در سلامت نوزادان و بزرگسالان در انسان و حيوانات داشته است. به طوري که امروزه لاکتوفرين به عنوان مکمل غذايي انسان و حيوانات به کار مي ‌رود. اين مطالعه با هدف جداسازي و خالص ‌سازي بهينه لاکتوفرين از شير گاو انجام گرديد.مواد و روش ها: کلستروم شير گاو در فاصله حداکثر 72 ساعت بعد از زايش اخذ گرديد. ابتدا چربي شير جدا شد براي جداسازي لاکتوفرين از ساير پروتيئن ‌هاي شير، جداسازي در دو مرحله انجام گرديد. ابتدا کازئين شير با رسوب ‌دهي با آمونيوم سولفات جدا گرديد و در مرحله بعد لاکتوفرين با استفاده از ستون کروماتوگرافي تبادل کاتيوني CM-Sephadex-C50 با FPLC جداسازي شد. براي شناسايي پروتيئن بدست آمده از روش SDS-PAGE استفاده شد.يافته ها: پروتئين فعال لاکتوفرين خالص با وزن مولکولي 80 KDa با غلظت 2.4 mg/ml بدست آمد. مرتبه خالص‌ سازي توسط ستون کروماتوگرافي تبادل کاتيوني نسبت به مرحله اول خالص سازي، رسوب دهي با نمک آمونيوم سولفات 4 مرتبه بوده است و بازده خالص سازي 90 بود.استنتاج: با توجه به اهميت روزافزون كاربردهاي درماني، تغذيه ‌اي و اثرات تنظيم كنندگي سيستم ايمني مربوط به لاكتوفرين، يافتن روش خالص‌ سازي مناسب با بازده بالا اهميت فراواني دارد. يافته ‌هاي اين تحقيق نشان داد كه روش فوق علاوه بر سادگي و سرعت مي ‌تواند باعث استحصال لاكتوفرين با خلوص بالا گردد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

شعربافی، ر.، و مرادیان، ف.، و رفیعی، ع.، و برزگر، ع. (1390). جداسازی و خالص سازی لاکتوفرین از شیر گاو. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه), 21(84), 44-51. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=141249



Vancouver : کپی

شعربافی رمیسا، مرادیان فاطمه، رفیعی علیرضا، برزگر علی. جداسازی و خالص سازی لاکتوفرین از شیر گاو. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه). 1390 [cited 2022May26];21(84):44-51. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=141249



IEEE : کپی

شعربافی، ر.، مرادیان، ف.، رفیعی، ع.، برزگر، ع.، 1390. جداسازی و خالص سازی لاکتوفرین از شیر گاو. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه), [online] 21(84), pp.44-51. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=141249.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 319 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی