برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

اثر ضدباکتريايي و ضداکسيداسيوني عصاره موسير بر زمان ماندگاري ماهي قزل آلاي رنگين کمان در شرايط نگهداري سرد (1±4 درجه سانتي گراد)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
 
چکیده: 

سابقه و هدف: عصاره هاي گياهي، يکي از منابع خوب آنتي اکسيداني و مواد ضدميکروبي هستند. نياز به آنتي اکسيدان هاي طبيعي در صنايع غذايي، آرايشي و دارويي باعث تحقيقات علمي گسترده اي در دهه هاي اخير شده است. هدف از اين پژوهش، بررسي تاثير آنتي اکسيداني و آنتي باکتريايي عصاره گياه موسير بر افزايش عمر ماندگاري ماهي قزل آلاي رنگين کمان شکم خاليِ نگهداري شده در شرايط سرد (4±1 درجه سانتي گراد) بود.
مواد و روش ها: ماهي هاي تهيه شده به دو بخش تقسيم شدند. تعدادي نمونه به عنوان نمونه شاهد در خلأ بسته بندي شد. تعدادي ديگر در عصاره موسير غوطه ور، سپس در خلأ بسته بندي و در دماي
4±1oC نگهداري شد. آزمايش هاي ميکروبي شامل کل بار باکتريايي (TVC) و باکتري هاي سرمادوست (PTC)، آزمايش هاي شيميايي شامل شاخص پرکسايد (PV)، شاخص تيوباربيتوريک اسيد (TBA)، مجموع گازهاي نيتروژني فرار (TVB-N) به همراه pH و ارزيابي حسي در يک دوره 20 روزه انجام شد.
يافته ها: بر اساس نتايج حاصل، عصاره موسير به طور معني داري
(p<0.05) اکسيداسيون ليپيد را در ماهيان تيمار شده به تعويق انداخت. تعداد باکتري هاي سرمادوست و شمارش کل باکتري هاي مزوفيلِ هوازي در طول دوره نگهداري در ماهيان تيمار شده با عصاره موسير کمتر از حد قابل قبول پيشنهادي (7 log cfu/g) باقي ماند و فساد ميکروبي در اين نمونه ها نسبت به نمونه شاهد به طور معني داري (p<0.05) کاهش يافت. طبق بررسي هاي حسي ماهي قزل آلاي رنگين کمان تيمار شده با عصاره موسير نسبت به نمونه شاهد تا انتهاي دوره نگهداري، قابل مصرف بود.
نتيجه گيري: نتايج حاصل، نشان دهنده تاثيرآنتي اکسيداني و آنتي باکتريايي عصاره موسير در مدت ذخيره سازي و افزايش مدت ماندگاري نمونه هاي غوطه ور شده در عصاره موسير بود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 137
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی