برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي شور شدن خاک و دامنه تاثير آن در اثر تاغكاري در دشت سگزي اصفهان

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* بخش تحقیقات مرتع، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
 
چکیده: 

به منظور بررسي شور شدن خاک در اثر تاغكاري در دشت سگزي اصفهان از فن رج بندي استفاده گرديد. مطالعه به شيوه نمونه برداري تصادفي طبقه بندي شده انجام شد و بر اساس سال كاشت و فيزيونومي ظاهري تاغ، شش منطقه كه از نظر وضعيت رشد سياه تاغ ها متفاوت بودند (تاغكاري هاي موفق و ناموفق) تفكيک گرديد. در هر منطقه تعداد 10 نمونه هم سن گونه سياه تاغ (Haloxylon ammodendron C.A.Mey) انتخاب و شاخص هاي رشد گياه شامل ارتفاع، سطح تاج پوشش، محيط تاج پوشش، قطر تاج پوشش و قطر يقه اندازه گيري شد. همچنين در هر منطقه سه و در مجموع 18 پروفيل خاک حفر و پنج خصوصيت شيميايي خاک شامل EC، Na+، Cl-، K+ وSAR  در پنج افق 30 سانتي متري (150-0 سانتي متري) اندازه گيري شد؛ و داده ها به روش رج بندي آناليز گرديد. نتايج نشان داد كه در تاغكاري هاي موفق به دليل عدم برخورد ريشه گياه با سخت لايه، مقدار گسترش عمقي ريشه و جذب آب و املاح، رشد اندام هاي هوايي و به تبع آن برگشت لاشبرگ به سطح خاک بيشتر از عامل هاي مذکور در تاغکاري هاي ناموفق بوده و با افزايش رشد سياه تاغ، شور شدن خاک بشدت افزايش يافته است. بدين ترتيب، نقش گونه سياه تاغ در شور کردن خاک تحت اشکوب خود تاييد شد. از طرف ديگر، نتايج نشان داد كه دامنه شور شدن خاک به افق هاي اول و دوم (30-0 و 60-30 سانتي متري از سطح) محدود شده و افق هاي سوم، چهارم و پنجم خاک تحت تاثير قرار نگرفته اند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 108
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی