برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

تاثير فرايند خشک کردن بر ميزان ترکيبات فنولي و فعاليت آنتي اکسيداني دو رقم خرماي کلوته و مضافتي (Phoenixductylifera)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه آزاد اسلامی، واحد گرگان، باشگاه پژوهشگران جوان، گرگان، ایران
 
چکیده: 

سابقه و هدف: خرما يکي از محصولات باغي مهم ايران است که به علت دارا بودن مواد معدني، قندها، ويتامين هاي مختلف و ترکيبات آنتي اکسيداني، ارزش تغذيه اي بالايي دارد. در اين تحقيق، تاثير فرايند خشک کردن بر ميزان ترکيبات فنولي و خواص آنتي اکسيداني دو رقم خرماي رايج در استان کرمان بررسي شد.
مواد و روش ها: در اين تحقيق، دو رقم خرماي رايج در استان کرمان با نام هاي مضافتي و کلوته انتخاب شد. روش خشک کردن شامل خشک کردن در آفتاب و خشک کردن در گرمخانه در دماهاي 50، 60، 70 و 80 درجه سانتي گراد بود. ميزان ترکيبات فنولي توسط روش فولين سيو کالتو و ميزان فعاليت آنتي اکسيداني توسط روش هاي قدرت احيا کنندگي، ظرفيت آنتي اکسيداني کل و
DPPH اندازه گيري شد.
يافته ها: مقدار ترکيبات فنولي کل و فعاليت آنتي اکسيداني در خرماي مضافتي (به ترتيب 780 ميلي گرم اسيد گاليک در 100 گرم وزن خشک نمونه و 35 درصد
DPPH ) بيشتر از رقم کلوته (720 ميلي گرم اسيد گاليک در 100 گرم وزن خشک نمونه و 28 درصدDPPH ) بود. همچنين، خشک کردن باعث کاهش ترکيبات فنولي در مقايسه با نمونه خرماي تازه شد و با افزايش دماي خشک کردن ميزان ترکيبات فنولي کل و فعاليت آنتي اکسيداني کاهش يافت. بيشترين و کمترين ميزان ترکيبات فنولي و فعاليت آنتي اکسيداني به ترتيب مربوط به خرماي خشک شده در آفتاب و خرماي خشک شده در گرمخانه 80oC بود. به علاوه، نگهداري خرما در يک دماي ثابت به مدت طولاني نيز باعث کاهش ميزان ترکيبات فنولي شد.
نتيجه گيري: خشک کردن، ميزان ترکيبات فنولي و فعاليت آنتي اکسيداني خرما را کاهش مي دهد. هر قدر دماي خشک کردن بيشتر باشد، ميزان ترکيبات فنولي استخراج شده و فعاليت آنتي اکسيداني عصاره استخراجي کمتر است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

شهدادی، ف.، و میرزایی، ح.، و مقصودلو، ی.، و قربانی، م.، و دارایی گرمه خانی، ا. (1390). تاثیر فرایند خشک کردن بر میزان ترکیبات فنولی و فعالیت آنتی اکسیدانی دو رقم خرمای کلوته و مضافتی (Phoenixductylifera). مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران, 6(3 (پی در پی 22)), 67-74. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=140608



Vancouver : کپی

شهدادی فاطمه، میرزایی حبیب اله، مقصودلو یحیی، قربانی محمد، دارایی گرمه خانی امیر. تاثیر فرایند خشک کردن بر میزان ترکیبات فنولی و فعالیت آنتی اکسیدانی دو رقم خرمای کلوته و مضافتی (Phoenixductylifera). مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1390 [cited 2021October24];6(3 (پی در پی 22)):67-74. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=140608



IEEE : کپی

شهدادی، ف.، میرزایی، ح.، مقصودلو، ی.، قربانی، م.، دارایی گرمه خانی، ا.، 1390. تاثیر فرایند خشک کردن بر میزان ترکیبات فنولی و فعالیت آنتی اکسیدانی دو رقم خرمای کلوته و مضافتی (Phoenixductylifera). مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران, [online] 6(3 (پی در پی 22)), pp.67-74. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=140608.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 170 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی