4 SID.ir | اثرات ضداکسيداسيوني و ضدباکتريايي پوشش آلژينات سديم به همراه اسانس آويشن بر فيله ماهي قزل آلاي رنگين کمان نگهداري شده در يخچال

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

اثرات ضداکسيداسيوني و ضدباکتريايي پوشش آلژينات سديم به همراه اسانس آويشن بر فيله ماهي قزل آلاي رنگين کمان نگهداري شده در يخچال

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس
 
چکیده: 

سابقه و هدف: ماهيان به خاطر داشتن اسيدهاي چرب غيراشباع و پروتئين با کيفيت بالا نسبت به فساد حساسيت زيادي دارند. به همين دليل، استفاده از مواد نگهدارنده براي جلوگيري يا به تعويق انداختن فساد در آن ها طي نگهداري ضرورت پيدا مي کند. آلژينات سديم از مواد طبيعي داراي خواص ضداکسيداسيوني است و براي تقويت خواص ضدباکتريايي آن مي توان اسانس داراي خواص ضدباکتريايي به آن افزود. بنابراين در اين تحقيق، از پوشش زيستي آلژينات سديمِ غني شده با اسانس آويشن براي نگهداري فيله ماهي قزل آلاي رنگين کمان استفاده شد.
مواد و روش ها: محلول
%3 آلژينات سديم و آلژينات سديم حاوي 5/0، 1 و 5/1 درصد اسانس آويشن به منظور دستيابي به بهترين درصد موثر اسانس تهيه شد. تيمارهاي کنترل (بدون پوشش)، آلژينات سديم و آلژينات سديم حاوي درصد هاي متفاوت اسانس آويشن به صورت دوره اي تحت آزمايش هاي ميکروبي شامل شمارش کلي باکتري هاي هوازي (TVC) و باکتري هاي سرماگرا (PTC)، آزمايش هاي اکسيداسيون شامل شاخص پراکسيد (PV)، شاخص تيوباربيتوريک اسيد (TBA) و اسيدهاي چرب آزاد (FFA) قرار گرفتند.
يافته ها: بر اساس نتايج آماري، مقادير شاخص هاي اکسيداسيون و باکتريايي تيمارهاي مختلف آلژينات سديم و آلژينات سديم حاوي اسانس آويشن در مقايسه با تيمار نمونه شاهد، تغييرات کمتري طي مدت نگهداري نشان دادند. مقادير
PV، FFA، TVC و PTC در تيمار آلژينات سديم حاوي 1 و 5/1 درصد اسانس آويشن تغييرات کمتري نسبت به بقيه تيمارها پيدا کرد (p<0.05) و اختلاف معني داري بين اين دو تيمار (%1 و %1.5) مشاهده نشد (p>0.05). کمترين تغييرات TBA به تيمار آلژينات سديم حاوي 1.5 درصد اسانس آويشن مربوط بود (p<0.05).
نتيجه گيري: نتايج اين تحقيق نشان داد که پوشش آلژينات سديم حاوي اسانس آويشن در کاهش اکسيدکاسيون و رشد باکتري هاي فيله ماهي قزل آلاي رنگين کمان در طي نگهداري در شرايط سرد (4±1oC) موثر است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 286
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی