10 SID.ir | بررسي حساسيت نارنگي ‌هاي «پيج»، «انشو» و «يونسي» به گرما درماني و اثرات قارچ كش و پوشش پلي‌اتيلن بر كنترل بيماريهاي پنيسيليومي
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي حساسيت نارنگي ‌هاي «پيج»، «انشو» و «يونسي» به گرما درماني و اثرات قارچ كش و پوشش پلي‌اتيلن بر كنترل بيماريهاي پنيسيليومي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، کرج، بلوار شهید فهمیده، ‌ رو به روی بانک کشاورزی
 
چکیده: 

در اين تحقيق ميزان حساسيت نارنگي هاي "پيج"، "انشو" و "يوسي" به گرما درماني و اثرات قارچ كش، پوشش پلي اتيلن، گرما درماني به تنهايي يا به صورت تركيبي، بر عمر انباري چند رقم نارنگي مورد مطالعه قرار گرفت. نتايج حاصل نشان داد كه در نارنگي "پيچ"، تيمار پوشش پلي اتيلن به تنهايي يا به همراه قارچ كش و يا گرمادرماني به طور معني داري (P<0.05) موجب جلوگيري از كاهش وزن نسبت به ساير تيمارها گرديد. ميوه ها در كليه تيمارهایي كه در آن از پوشش پلي اتيلن استفاده شده، داراي بافتي سفت و تازه بودند. تيمارهاي قارچ كش، گرمادرماني، يا تركيبي از اين تيمارها به طور معني داري (P<0.05) موجب كاهش ميزان كپك هاي آبي (Penicillium italicum) و سبز (P.digitatum) گرديدند، ليكن تفاوت معني داري در بين تيمارهاي قارچ كش و گرمادرماني مشاهده نگرديد. در سال اول، نسبت كل مواد جامد محلول بر اسيد قابل تيتره (TSS/TA) در تيمار پوشش پلي اتيلن، بيشتر از ساير تيمارها بود، درحاليكه در سال دوم بيشترين نسبت TSS/TA در تيمار گرمادرماني به همراه پوشش پلي اتيلن مشاهده شد. در نارنگي هاي "انشو" و "يونسي" نيز تيمار پوشش پلي اتيلن و يا به همراه ساير تيمارها، به طور معني داري (P<0.05)  موجب جلوگيري از كاهش وزن ميوه ها و حفظ سفتي بافت ميوه ها گرديد. تيمارهاي گرمادرماني، قارچ كش، يا تركيبي از اين دو تيمار با يكديگر و يا تركيب هر كدام از آنها با ساير تيمارها به طور معني داري (P<0.05) موجب كاهش ميزان بيماريهاي پنيسيليومي در مقايسه با تيمارهاي شاهد و همچنين پوشش پلي اتيلن گرديد، ليكن تفاوت معني داري بين تيمارهاي قارچ كش و گرمادرماني مشاهده نشد. در نارنگي "انشو"، در سال اول نسبت TSS/TA به طور معني داري (P<0.05) در تيمارهاي پوشش پلي اتيلن و گرمادرماني بالاتر بوده است، در حاليكه در سال دوم اين نسبت در تيمارهاي گرمادرماني و گرمادرماني به همراه قارچ كش زيادتر بوده است. در نارنگي "يونسي"، در سال اول نسبت TSS/TA در تيمار گرمادرماني و در سال دوم در تيمار گرمادرماني به همراه قارچ كش افزايش نشان داد. در نارنگي هاي "پيج" و "انشو" تيمار گرمادرماني هيچ گونه اثر تخريبي بر روي پوست ميوه ها نداشت ليكن در نارنگي "يونسي" گرمادرماني موجب توليد لكه هاي قهوه اي در اطراف دم ميوه ها گرديد. بنابراين گرمادرماني را در التيام صدمات حاصل از برداشت ميوه و كنترل بيماريهاي پنيسيليومي در نارنگي هاي "پيج" و "انشو" در صورت رعايت كليه توصيه هاي فني مي تواند به كار گرفته شده و جايگزين مناسبي براي قارچ كش معرفي گردد، در حاليكه نارنگي "يونسی" شديدا به تيمار گرمادرماني حساسيت نشان داده و براي اين رقم نارنگي به هيچ وجه توصيه نمي شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 478
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی