5 SID.ir | اثرات محلول هاي گرم قارچکش تيابندازول و نوع بسته بندي بر خصوصيات کمي و کيفي ميوه به رقم گورتن (1)
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

اثرات محلول هاي گرم قارچکش تيابندازول و نوع بسته بندي بر خصوصيات کمي و کيفي ميوه به رقم گورتن (1)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان، بخش تحقیقات اصلاح و تهیه بذر و نهال
 
چکیده: 

اين تحقيق با هدف بررسي اثر غلظت و دماي محلول قارچ کش تيابندازول و نوع بسته بندي بر عمر انبارماني ميوه «به» رقم گورتن در مرکز تحقيقات کشاورزي و منابع طبيعي خراسان انجام گرديد. ميوه پس از برداشت و درجه بندي با غلظت هاي مختلف (صفر، 1000 و 3000 ميلي گرم در ليتر) و دماهاي متفاوت (25، 40 و 45 درجه سانتي گراد) قارچ کش تيابندازول تيمار گرديد و پس از خشک شدن در هواي آزاد در کيسه هاي پلي اتيلني با دانسيته بالا داراي 24 سوراخ به قطر 5 ميلي متر (بسته بندي معمولي) و کيسه هاي پلي اتيلني بدون سوراخ (بسته بندي با اتمسفر تغييريافته تعادلي) بسته بندي و به سردخانه با دماي (0±1) درجه سانتي گراد و رطوبت نسبي %85 منتقل شد. اندازه گيري خواص کمي و کيفي ميوه شامل درصد کاهش وزن، سفتي بافت، درصد پوسيدگي، pH، مواد جامد محلول در آب، اسيد قابل تيتر و درصد مواد جامد محلول در آب به اسيد قابل تيتر بلافاصله پس از برداشت و پس از 30، 60، 90، 120 و 150 روز انجام شد. تجزيه و تحليل داده ها در قالب طرح آزمايشي فاکتوريل 4 فاکتوره با پايه کاملا تصادفي با 3 تکرار و مقايسه ميانگين ها با آزمون دانکن در سطح احتمال 1 و 5 درصد با استفاده از برنامه آماري mstatc انجام گرديد. نتايج نشان داد محلول 40 درجه سانتي گراد قارچ کش تيابندازول به غلظت 1000 ميلي گرم در ليتر و بسته بندي با اتمسفر تغيير يافته تعادلي در مقايسه با شاهد سبب حفظ خواص کيفي ميوه طي مدت نگهداري در سردخانه گرديد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 444
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی