4 SID.ir | بررسي تغييرات فصلي ترکيب هاي فنوليک در چاي سياه (.Camellia sinensis L)
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي تغييرات فصلي ترکيب هاي فنوليک در چاي سياه (.Camellia sinensis L)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران
 
چکیده: 

چاي پس از آب، پرمصرف ترين نوشيدني در سراسر جهان است. ترکيب هاي فنوليک 50 تا 70 درصد از عصاره آبي نوشيدني چاي را تشکيل مي دهند که از مهمترين آنها مي توان به تئافلاوين ها و تئاروبيجين ها که تعيين کننده کيفيت چاي سياه مي باشند، اشاره کرد. نوع رقم، فصل و شرايط آب و هوايي و موقعيت جغرافيايي منطقه رويش از عوامل تاثيرگذار بر کيفيت چاي مي باشد. در اين پژوهش ميزان پلي فنل کل، تئافلاوين کل، تئاروبيجين کل و دو گروه عمده تشکيل دهنده آنTRSI) ، (TRSII، شفافيت و رنگ کل به روش اسپکتروفتومتري در چاي سياه بدست آمده از کلون اميد بخش 100 در سال زراعي 1388 در ماه هاي خرداد، تير، مرداد، شهريور و مهر مورد مطالعه قرار گرفت. بر اساس نتايج حاصل از تجزيه واريانس ميزان ترکيب هاي فنوليک در سطح 0.05 داراي تفاوت معني داري در زمان هاي مختلف برداشت بودند. نوشيدني چاي بدست آمده از برگ سبز برداشت شده در تيرماه داراي بالاترين ميزان پلي فنل کل (15.83%)، تئافلاوين کل(22.33 mmol/g) ، رنگ کل (3.01%) و شفافيت (28.85%) بود. بررسي نتايج ضريب هاي همبستگي نشان داد که همبستگي تئاروبيجين کل و TRSII با شفافيت معني دار نمي باشد، اما ساير ويژگي هاي کيفي مورد مطالعه داراي همبستگي معني داري با يکديگر بودند. از نظر چشنده ها، چاي حاصل از ماه هاي تير و مرداد داراي بالاترين مجموع امتيازات حسي بودند، اما از نظر عطر چاي، چشنده ها رتبه بالاتري به چاي حاصل از خردادماه اختصاص دادند. ضريب هاي همبستگي رتبه اي اسپيرمن نشان داد که بين عطر با ساير ويژگي هاي حسي همبستگي معني داري وجود ندارد، ولي بين ساير ويژگي هاي حسي به صورت دو به دو همبستگي مثبت و معني داري مشاهده شد. اين مطلب بيانگر آن است که چاي با کيفيت شيميايي مناسب داراي ويژگي هاي حسي مطلوب است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 107
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی