برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

ارتباط فعاليت آنتي اکسيداني و ضدقارچي عصاره قسمت هاي مختلف انار (.Punica granatum L) با محتواي فنوليکي آن

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات انار، دانشگاه فردوسی مشهد
 
چکیده: 

در بسياري از کشورها، ضايعات محصولات کشاورزي اکثرا به علت فرايندهاي اکسيداسيوني و حمله ميکروارگانيسم ها در انبار صورت مي گيرد. در عين حال، بسياري از گياهان حاوي ترکيب هايي با فعاليت آنتي اکسيداني بالا و خواص ضدقارچي قوي مي باشند که مي توانند به صورت نگهدارنده هاي طبيعي بکار برده شوند. به منظور بررسي اثر آنتي اکسيداني و ضدقارچي انار (Punica granatum L.)، آزمايشي به صورت فاکتوريل بر پايه طرح کاملا تصادفي با 5 تکرار انجام شد. در اين پژوهش اثر سه قسمت مختلف گياه انار (پوست ميوه، بذر و برگ) و دو حلال مصرفي (آبي و متانولي) با 4 غلظت (0 ppm، 500،1000  و 1500) بر روي دو نوع قارچ پس از برداشت (Alternaria citri و Aspergillus niger) مورد بررسي قرار گرفت. نتايج نشان داد که عصاره متانولي پوست ميوه انار با ميانگين هاي 47.6% و 37.7% به ترتيب بيشترين اثر بازدارندگي را بر رشد ميسليوم ها (Inhibitory of Mycelia Growth (IMG)) و جوانه زني اسپور (Inhibitory of Spore Germination (ISG)) قارچ ها دارد. همچنين محتواي فنوليک پوست ميوه انار 1.8 برابر محتواي فنوليک برگ آن و ظرفيت آنتي اکسيداني پوست ميوه، بذر و برگ درخت انار به ترتيب برابر 55.335.7% و 16.4% مشخص گرديد. بنابراين به نظر مي رسد که محتواي فنوليکي بالاي پوست و بذر انار مي تواند خاصيت ضدقارچي و ظرفيت آنتي اکسيداني قوي اين عصاره ها را بوجود آورد.

 

 

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

سلاح ورزی، ی.، و تهرانی فر، ع.، و جهانبخش، و. (1390). ارتباط فعالیت آنتی اکسیدانی و ضدقارچی عصاره قسمت های مختلف انار (.Punica granatum L) با محتوای فنولیکی آن. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران, 27(1 (پیاپی 51)), 47-56. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=139362



Vancouver : کپی

سلاح ورزی یحیی، تهرانی فر علی، جهانبخش وحید. ارتباط فعالیت آنتی اکسیدانی و ضدقارچی عصاره قسمت های مختلف انار (.Punica granatum L) با محتوای فنولیکی آن. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران. 1390 [cited 2021May12];27(1 (پیاپی 51)):47-56. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=139362



IEEE : کپی

سلاح ورزی، ی.، تهرانی فر، ع.، جهانبخش، و.، 1390. ارتباط فعالیت آنتی اکسیدانی و ضدقارچی عصاره قسمت های مختلف انار (.Punica granatum L) با محتوای فنولیکی آن. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران, [online] 27(1 (پیاپی 51)), pp.47-56. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=139362.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 138 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی