برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

اثر محل كاشت بر ميزان روغن و تركيب اسيدهاي چرب گياه دارويي كرچك (.Ricinus communis L)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
 
چکیده: 

كرچك (Ricinus communis L.) يكي از گياهان دارويي مورد استفاده در صنايع داروسازي، آرايشي و بهداشتي كشورهاي توسعه يافته است. روغن بدست آمده از دانه هاي اين گياه جزو باارزش ترين مواد با اثر مسهل و ملين در پزشکي مي باشد. هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسي اثر هفت ناحيه مختلف كشت بر ميزان روغن و ترکيب اسيدهاي چرب آن و امكان افزايش كميت و كيفيت روغن كرچك بود. نتايج نشان داد که تغيير ناحيه كاشت، اثر معني داري بر ميزان روغن و ترکيب اسيدهاي چرب کرچک داشته و بين اقليم هاي مختلف نيز تفاوت معني داري در سطح احتمال 1% وجود دارد. بيشترين ميزان روغن از غرب تهران (52%) و مرند (51%) گزارش شدند. بر اساس نتايج حاصل از تجزيه اسيدهاي چرب در دستگاه كروماتوگرافي گازي (GC)، هشت اسيد چرب عمده در بذر گياه كرچك مشاهده شد. ريسينولئيك اسيد (18:1D9c - 12OH) عمده ترين اسيد چرب (85.72% %88.94 تا) در روغن كرچك بود. بيشترين ميزان ريسينولئيك اسيد از منطقه اروميه 88.94)%) و كمترين آن از منطقه شبستر (85.72 %) گزارش شد. ساير اسيدهاي چرب شناسايي شده در مناطق مختلف، شامل لينولئيك اسيد (2.25% تا 4.73%)، پالمتيك اسيد (0.9%  تا 2.13%)، اولئيك اسيد (3.05% تا 4.22%)، استئاريك اسيد (0.55% تا 1.54%)، لينولنيك اسيد (1.35% تا 2.88%)، دي هيدروکسي استئاريک اسيد (0.51% تا 0.85%) و ايکوزانوئيک اسيد (0.86%) بودند. بنابراين نتايج اين مطالعه نشان داد كه ميزان روغن و تركيب اسيدهاي چرب روغن كرچك تحت تاثير آب و هواي محل كشت قرار داشت.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 98
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی