برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير روشهاي مختلف خشک کردن (طبيعي، آون و ميکروويو) بر زمان خشک کردن، درصد و اجزاي اسانس گياه دارويي مرزه (.Satureja hortensis L)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران
 
چکیده: 

خشک کردن يکي از مراحل مهم پس از برداشت گياهان دارويي مي باشد که نقش مهمي در کميت و کيفيت مواد موثره آنها دارد. به منظور بررسي تاثير روشهاي مختلف خشک کردن بر زمان خشک کردن، درصد و اجزاي اسانس گياه دارويي مرزه (Satureja hortensis L.)، آزمايشي به صورت طرح بلوک هاي کامل تصادفي در سه تکرار در سال 1387 به اجرا درآمد. شش توان مختلف ميکروويو شامل 100، 180، 300، 450، 600 و 900 وات، دو دماي مختلف اون شامل 50 و 70 درجه سانتي گراد و روش طبيعي (سايه و آفتاب) در اين آزمايش مورد مقايسه قرار گرفتند. در روشهاي مختلف، خشک کردن نمونه ها تا زماني که وزن آنها به محتواي رطوبتي 0.10 بر پايه وزن خشک (يا 10% بر پايه وزن تر) برسد، ادامه داشت. نتايج نشان دهنده تاثير معني دار روشهاي مختلف خشک کردن بر زمان خشک کردن و ميزان اسانس نمونه ها بود. به طوري که کمترين و بيشترين زمان خشک کردن (به ترتيب 4.5 دقيقه و 96 ساعت) مربوط به تيمارهاي خشک کردن با توان 900 وات ميکروويو و روش خشک کردن در سايه بود. بالاترين درصد اسانس (3%) در دماي 50 درجه اون و روش سايه بدست آمد و کمترين ميزان (0.9%) مربوط به روش آفتاب بود. بنابراين توان هاي 100 و 300 وات ميکروويو با 2.3% اسانس در حد متوسطي قرار داشتند. درصد کارواکرول در تيمارهاي خشک کردن با ميکروويو بيشتر از روشهاي ديگر بود، به طوري که بيشترين ميزان (63.9%) در تيمار خشک کردن با ميکروويو با توان 300 وات حاصل شد که اختلاف ناچيزي با تيمار توان 180 وات داشت. بيشترين ميزان گاما - ترپينن (28.2%) در تيمار خشک کردن در دماي 70 درجه سانتي گراد حاصل شد که اختلاف ناچيزي با تيمار دماي 50 درجه سانتي گراد، توان هاي 100 و 300 وات ميکروويو داشت. به طور کلي با توجه به نتايج اين تحقيق مي توان اظهار نمود که خشک کردن گياه دارويي مرزه با استفاده از توان هاي پايين ميکروويو از اين جهت که زمان خشک کردن را کاهش داده و ميزان اسانس و اجزاي آن را به صورت قابل ملاحظه اي حفظ مي کند، جهت خشک کردن اين گياه مطلوب است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

عبادی، م.، و رحمتی، م.، و عزیزی، م.، و حسن زاده خیاط، م. (1389). بررسی تاثیر روشهای مختلف خشک کردن (طبیعی, آون و میکروویو) بر زمان خشک کردن, درصد و اجزای اسانس گیاه دارویی مرزه (.Satureja hortensis L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران, 26(4 (پیاپی 50)), 477-489. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=138236



Vancouver : کپی

عبادی محمدتقی، رحمتی مصطفی، عزیزی مجید، حسن زاده خیاط محمد. بررسی تاثیر روشهای مختلف خشک کردن (طبیعی, آون و میکروویو) بر زمان خشک کردن, درصد و اجزای اسانس گیاه دارویی مرزه (.Satureja hortensis L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران. 1389 [cited 2021October22];26(4 (پیاپی 50)):477-489. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=138236



IEEE : کپی

عبادی، م.، رحمتی، م.، عزیزی، م.، حسن زاده خیاط، م.، 1389. بررسی تاثیر روشهای مختلف خشک کردن (طبیعی, آون و میکروویو) بر زمان خشک کردن, درصد و اجزای اسانس گیاه دارویی مرزه (.Satureja hortensis L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران, [online] 26(4 (پیاپی 50)), pp.477-489. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=138236.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 617 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی