مشخصات مقاله عنوان نشریه: مجله غدد درون ريز و متابوليسم ايران اطلاعات شماره: شهريور 1390 , دوره 13 , شماره 3 (مسلسل 57) ; از صفحه 233 تا صفحه 242 . عنوان مقاله: مقايسه تاثير مصرف نان جو دوسر واقعي با نان جو رايج عرضه شده در تهران، بر سطح سرم گلوکز و چربي در سرم مبتلايان به ديس ليپيدمي و ديابت نوع 2 نویسندگان: رضواني سيدوهاب الدين, نجارصفري شجيعه*, حاجي فرجي مجيد, رشيدخاني بهرام آدرس: * گروه معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی چکیده: مقدمه: به منظور مقايسه تاثير نان جو دوسر واقعي (Oat) با نان جو رژيمي (بارلي) بر پروفايل چربي و قند مبتلايان به ديس ليپيدمي و ديابت نوع 2، اين پژوهش روي مراجعين به انجمن ديابت ايران انجام گرفت. مواد و روش ها: پژوهش به صورت مطالعه اي دوسو کور روي 36 فرد مبتلا به ديابت نوع 2، بر اساس قند خون ناشتاي بيشتر از 126 ميلي گرم در صد ميلي ليتر و يکي از شاخص هاي ليپيدي خارج از حد طبيعي انجام شد. بيماران به طور تصادفي در يکي از گروه هاي نان A و B قرار گرفتند. به تمام بيماران، روزانه 250 گرم نان جو دوسر يا نان جو عرضه شده در بازار به مدت 3 هفته داده شد. در ابتدا، پس از 10 روز و انتهاي دوره پژوهش، 5 سي سي خون ناشتاي وريدي از آزمودني ها گرفته شد. پس از يک دوره پاکسازي سه هفته اي، آزمودني هاي هر گروه به گروه مقابل منتقل گرديد و اقدامات مرحله قبل در مورد آنها تکرار شد. يافته ها: يافته هاي اين پژوهش نشان داد در هر دو گروه، تمام شاخص هاي متابوليکي و تن سنجي به جز WHR بهبود پيدا کرد. ميزان تغييرات قند خون ناشتا در گروه دريافت کننده نان جو دوسر و نان جو رژيمي به ترتيب 32±2.7- و 6.2±9.2- ميلي گرم در صد ميلي ليتر و ميزان کلسترول HDL- در گروه بارلي (رژيمي) و نان جو دوسر به ترتيب 1.34±0.2 و 9.2±1.8 ميلي گرم بود. نتيجه گيري: پژوهش کنوني نشان داد که نان هاي تهيه شده از جو دوسر و جو (بارلي) در بهبود شاخص هاي تن سنجي و متابوليکي موثر هستند و اثرات سودمند نان تهيه شده با جو دوسر در کاهش قند خون و کلسترول HDL- به مراتب بيشتر است. کلید واژه: ديابت نوع 2(Q2)ديس ليپيدمي(Q3)نان جو دوسر(Q2)نان جو رژيمي(Q2)پروفايل ليپيدي(Q2) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: سندرم متابولیکآدیپونکتیندیابت نوع دودیابتمقاومت انسولینیپروفایل لیپیدیسندرم متابولیکهیپرلیپیدمیقندخونهموگلوبین گلیکوزیلهمقاومت انسولینیمقاومت به انسولین ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: تاثير نان هاي مصرفي در ايران بر سطح قند خون بيماران مبتلا به ديابت نوع 2ارزيابي تاثير آرد مالت جو بر ويژگي هاي کيفي خمير و نان بربريارزش غذايي نان و جلوگيري از ضايعات گندم و نانتهيه نان و بهبود كيفيت آنمقايسه ارزش هاي غذايي نان جودوسر و رژيمي عرضه شده در سطح تهران با نان جودوسر واقعي مقالات همایشی مرتبط: بررسی راهکارهای کاهش ضایعات و بهبود کیفیت نانبررسی علل و میزان ضایعات آرد و نان های مختلفبرآورد تابع سرانه ضایعات نان به منظور اصلاح الگوی فعلی مصرف نان (مطالعه موردی شهر مشهد)نان در اسلام (بررسی مدل پیشنهادی اسلام برای اصلاح و بهینه سازی چرخه از تولید تا مصرف نان)اثر استفاده از آرد جو دوسر در نان بر کاهش قند و کلسترول خون ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 208 آخرین های بلاگ تکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notشماره گذاری خطوط در وردمعرفی 10 موضوع داغ در بیست حوزه علمی بر اساس پایگاه مرکز اطلاعات علمیتست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیم ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی