برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

تاثير شوري و ميکوريز بر ميزان پرولين سورگوم

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه پیام نور، دانشکده علوم، واحد تهران
 
چکیده: 

در پژوهش حاضر اثر تنش شوري حاصل از کلريد سديم بر عملکرد و توليد متابوليت سازگار پرولين در گياه سورگوم رقم اسپيدفيد در همزيستي با قارچ ميکوريز آربوسکولار مورد بررسي قرار گرفت. طرح آزمايشي به صورت فاکتوريل با دو فاکتور: 1) قارچ در دو سطحM0 (بدون قارچ) وM1 ( (داراي قارچ) و 2) فاکتور شوري شامل سه سطح (0.8، ٧ و ١٤ دسي زيمنس برمتر) در قالب طرح پايه بلوک کامل تصادفي اجرا شد. بذرهاي جوانه دار سورگوم با مايه تلقيح قارچ Glomus intradices آغشته شده و تا مرحله سبز شدن با آب معمولي (شوري 0.8 دسي زيمنس بر متر) آبياري شدند. بعد از اين مرحله، آبياري با آب با  ECهاي 7 و 14 صورت گرفت. با افزايش سطوح شوري ميزان پرولين در ريشه و برگ افزايش يافت. تاثير قارچ بر توليد پرولين ريشه مثبت بوده، ولي اثر آن در برگ معکوس بود. همچنين در شوري بالا، سورگوم هاي هم زيست با قارچ داراي وزن بوته بيشتري بودند. نتايج تجزيه واريانس نشان داد که بين سطوح مختلف شوري براي توليد پرولين در برگ و ريشه و بين سطوح متفاوت قارچ در ريشه تفاوت قابل ملاحظه اي در سطح اطمينان يک درصد (P<0.01) وجود دارد، همچنين وزن خشک بوته در سطوح مختلف قارچ و اثرات متقابل شوري با ميکوريز به ترتيب تفاوت معني دار در سطح (P<0.01) و (P<0.05) را نشان مي دهد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

احسانی، م.، و نوری نیا، ع.، و بخشی خانیکی، غ. (1387). تاثیر شوری و میکوریز بر میزان پرولین سورگوم. ترویج گیاه پزشکی (گیاه پزشک و غذا), 2(3), 11-18. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=137212



Vancouver : کپی

احسانی مریم، نوری نیا عباسعلی، بخشی خانیکی غلامرضا. تاثیر شوری و میکوریز بر میزان پرولین سورگوم. ترویج گیاه پزشکی (گیاه پزشک و غذا). 1387 [cited 2021August04];2(3):11-18. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=137212



IEEE : کپی

احسانی، م.، نوری نیا، ع.، بخشی خانیکی، غ.، 1387. تاثیر شوری و میکوریز بر میزان پرولین سورگوم. ترویج گیاه پزشکی (گیاه پزشک و غذا), [online] 2(3), pp.11-18. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=137212.



 

 
بازدید یکساله 85 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی