مشخصات مقاله عنوان نشریه: فيزيولوژي محيطي گياهي (پژوهش هاي اكوفيزيولوژي گياهي ايران) اطلاعات شماره: بهار 1390 , دوره 6 , شماره 1 (پياپي 21) ; از صفحه 25 تا صفحه 35 . عنوان مقاله: بررسي تاثير ضدميکروبي اسانس گياه مرزه (.Satureja hortensis L) بر جدايه هاي E.coli روده جوجه هاي گوشتي نویسندگان: حيدري اعظم, دخيلي رنجو محمد*, ذوالفقاري محمدرضا آدرس: * گروه قارچ شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاداسلامی، واحد قم، قم، ایران چکیده: اين تحقيق به منظور بررسي اثر رژيم غذايي و سطوح مصرف اسانس گياه مرزه Satureja hortensis L.بر جمعيت ميکروبي ايلئوم و بستر جوجه هاي گوشتي، مقاومت آنتي بيوتيکي و تاثير ضدميکروبي اسانس در مقابل جدايه هاي اشرشياکلي انجام گرفت. تعداد 320 قطعه جوجه گوشتي نر سويه تجاري راس و يک روزه به طور تصادفي به 4 گروه و 4 تکرار (در هر تکرار 20 قطعه) داخل پن هاي آزمايشي توزيع شدند. سطوح مختلف اسانس مرزه در جيره، تفاوتي بين تيمارها از نظر تعداد کل ميکروب ها و کلي فرم ها ايجاد نکرد (p>0.05). همچنين در بررسي اثرات 13 ترکيب آنتي باکتريال به روش ديسک ديفيوژن بر روي جدايه هاي E.coli تفاوت معني دار بين دو تيمار مشاهده نگرديد (p>0.05). بيشترين مقاومت آنتي باکتريال مربوط به پني سيلين، ريفامپيسين و اريترومايسين مشاهده گرديد. اسانس مرزه با استفاده از کروماتوگرافي گازي تجزيه اي (GC) مورد شناسايي قرار گرفت و مهمترين ماده موثره اسانس، گياه کارواکرول (37.18 درصد) معرفي شد. در ارزيابي تاثير ضدميکروبي اين اسانس، نتايج حاصل از اندازه گيري قطر هاله عدم رشد غلظت هاي مختلف اسانس نشان داد که اثر بازدارندگي غلظت هاي بالاتر، قوي تر مي باشد. مقايسه تاثير اسانس با آنتي بيوتيک هاي مورد آزمايش در اين پژوهش نشان داد که باکتري E.coli در مقابل آنتي بيوتيک هاي ريفامپيسين، پني سيلين و اريترومايسين مقاوم بوده، ولي اسانس مذکور روي اين باکتري موثر بوده است. همچنين مشاهده گرديد که تاثير اين اسانس در حجم هاي 2µl و 1µl مشابه اثر آنتي بيوتيک هاي استرپتومايسين، نئومايسين و تتراسيکلين است. در اين بررسي، تست ضدميکروبي اسانس مرزه نشان داد که اين گونه از نظر مهارکنندگي رشد (MIC) و کشندگي باکتري هاي مورد نظر (MBC)بسيار قوي بوده که به دليل وجود کارواکرول موجود در اين اسانس مي باشد. کلید واژه: اسانس مرزه(Q2)تاثير ضدميکروبي(Q2)جوجه هاي گوشتي(Q3)جمعيت ميکروبي(Q2)E.coli(Q2) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: فراسنجه های خونیاجزا عملکردمرغ تخم گذارجوجه گوشتیتنش گرماییپاسخ ایمنیفراسنجه های خونیمورفولوژی رودهختنهآنتی بیوگرامباکتریوریکشت ادرار ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: اسانس و دستگاه هاي اسانس گيريخواص ضدميکروبي، آنتي اکسيداني، راديکال زدايي سوپر اکسايد آنيوني و ضدتيروسينازي اسانس هاي مرزه سهندي (.Satureja sahendica Bornm) و مرزه زراعي (.Satureja hortensis L)بررسي اثر ضدميکروبي اسانس هاي آويشن، مرزنجوش، مرزه و اکاليپتوس بر باکتري هاي اشريشياکلي، سالمونلا تيفي موريوم و قارچ هاي آسپرژيلوس نايجر، آسپرژيلوس فلاووسمروري بر تاثير ضدميکروبي اسانس هااثر سطوح مختلف اسانس مرزه بر عملکرد، خصوصيات لاشه و برخي از فراسنجه هاي ايمني و خوني جوجه هاي گوشتي مقالات همایشی مرتبط: بررسی اثر سمیت اسانس مرزه برای جوجه مرغبررسی ترکیب شیمیایی، اثرات ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی اسانس میخک (Eugenia caryophyllata Thunb)بررسی سینرژیستی اسانس آویشن شیرازی و آنتی بیوتیک ها بر روی استافیلوکوکوس اورئوس های مقاوم به آنتی بیوتیک جدا شده از بیماران و مواد غذاییاثر تنش خشکی بر اسانس و ترکیبات اسانس گیاه دارویی مرزه رقم مبارکه اصفهانکاربرد اسانس نعناع و مرزه بر ویژگی های کمی و کیفی پس از برداشت خیار سبز ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 197 آخرین های بلاگ تست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیمآموزش جستجوی تصویر در گوگلبرقراری پیوند میان ارجاعات درون متنی و آخر متنآیا میان تعداد نویسندگان یک مقاله و تعداد استنادات آن رابطه وجود دارد ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی