برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1388 , دوره  13 , شماره  47 (الف) ; از صفحه 167 تا صفحه 179 .
 
عنوان مقاله: 

اثر مصرف فراورده فرعي پسته بر قابليت هضم ظاهري مواد مغذي، فعاليت نشخوار و عملکرد گاوهاي هلشتاين در اوايل دوره شيردهي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
 
چکیده: 
در اين آزمايش از هشت راس گاو اصيل هلشتاين چند شکم زايش با 634±44 کيلوگرم وزن زنده، 57±6 روز شيردهي، و ميانگين توليد شير روزانه 47±3 کيلوگرم استفاده شد. آزمايش در قالب طرح مربع لاتين 4x4 با 2 تکرار، هر دوره 21 روز (14 روز عادت پذيري و 7 روز رکورد برداري)، انجام گرفت. جيره هاي آزمايشي شامل ١) صفر درصد (جيره شاهد)، ٢) 5 درصد، 3) 10 درصد و 4) 15 درصد فراورده فرعي پسته در ماده خشک جيره بودند، که فراورده فرعي پسته جايگزين سيلاژ ذرت در جيره شاهد شدند. متابوليت هاي خوني (٢ ساعت پس از مصرف خوراک)، مصرف ماده خشک روزانه، توليد شير روزانه و درصد ترکيبات آن به طور معني داري تحت تاثير تيمارها قرار نگرفتند. توليد شير تصحيح شده اقتصادي (ECM) و تصحيح شده بر اساس 4 درصد چربي (FCM) با افزايش سطح فراورده فرعي پسته در جيره به طور خطي کاهش يافتند، به طوري که کاهش ECM در تيمار ۴ نسبت به ساير تيمارها معني دار بود (P<0.05). هم چنين با افزايش سطح فراورده فرعي پسته در جيره، قابليت هضم ظاهري ماده خشک، ماده آلي، NDF و ADF با يک روند خطي کاهش يافتند و اين کاهش در تيمار 4 نسبت به تيمار 3 معني دار شد (P<0.05). زمان فعاليت نشخوار و جويدن نيز به تنهايي يا به ازاي مصرف روزانه ماده خشک، ديواره سلولي يا ADF با افزايش سطح فراورده فرعي پسته در جيره به صورت خطي و در تيمار 4 نسبت به تيمار 3 به طور معني داري کاهش يافتند (P<0.05). با توجه به نتايج اين آزمايش، به نظر مي رسد اين خوراک نمي تواند جايگزين کاملي براي بخش علوف اي جيره باشد، اما همراه با ساير علوفه هاي خوش خوراک تا سطح 10 درصد ماده خشک جيره مي تواند مورد استفاده قرار گيرد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
  • No item.
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

بهلولی، ع.، و ناصریان، ع.، و ولی زاده، ر.، و افتخاری شاهرودی، ف. (1388). اثر مصرف فراورده فرعی پسته بر قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی, فعالیت نشخوار و عملکرد گاوهای هلشتاین در اوایل دوره شیردهی. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی), 13(47 (الف)), 167-179. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=136085



Vancouver : کپی

بهلولی عطیه، ناصریان عباسعلی، ولی زاده رضا، افتخاری شاهرودی فریدون. اثر مصرف فراورده فرعی پسته بر قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی, فعالیت نشخوار و عملکرد گاوهای هلشتاین در اوایل دوره شیردهی. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی). 1388 [cited 2022January20];13(47 (الف)):167-179. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=136085



IEEE : کپی

بهلولی، ع.، ناصریان، ع.، ولی زاده، ر.، افتخاری شاهرودی، ف.، 1388. اثر مصرف فراورده فرعی پسته بر قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی, فعالیت نشخوار و عملکرد گاوهای هلشتاین در اوایل دوره شیردهی. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی), [online] 13(47 (الف)), pp.167-179. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=136085.



 

 
بازدید یکساله 81 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی