برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1389 , دوره  6 , شماره  4 ; از صفحه 277 تا صفحه 285 .
 
عنوان مقاله: 

بکارگيري شبکه عصبي مصنوعي براي پيش بيني ميزان چروکيدگي نخودسبز در يک خشک کن بستر سيالي با کمک ماکروويو

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* بخش مهندسی مکانیک ماشین‌های کشاورزی، دانشگاه شیراز
 
چکیده: 

در اين تحقيق خواص خشک شدن نخودسبز (Pisum satium) با رطوبت اوليه %76 بر پايه خشک (db) در يک خشک کن بستر سيالي با کمک ماکروويو مورد مطالعه قرار گرفت. چهار سطح دماي هواي خشک کننده (30، 40، 50 و 60 درجه سانتيگراد) و پنج سطح توان ماکروويو از جمله پارامترهاي مورد مطالعه مي باشد. يکي از مهمترين تغييرات فيزيکي که در زمان خشک کردن مواد غذايي همراه با نفوذ رطوبت بخارج از ماده رخ مي دهد، کاهش حجم پوسته خارجي يا چروکيدگي مي باشد. براي اندازه گيري ميزان چروکيدگي محصول، در ابتدا و انتهاي هر آزمايش توسط يک کوليس سه بعد عمود بر هم نمونه ها اندازه گيري و يادداشت شد تغييرات حجم قرائت گرديد. مشاهده شد که با افزايش توان ماکروويو و دماي هواي خشک کننده مورد استفاده ميزان چروکيدگي محصول به دليل سرعت بخشيدن به نرخ خروج رطوبت کاهش مي يابد. در ادامه اين تحقيق با استفاده از شبکه عصبي مصنوعي مدل مناسبي براي يافتن مدت ميزان چروکيدگي (پارامتر خروجي شبکه) ارايه گرديد. توان ماکروويو، دماي هواي خشک کننده و محتواي رطوبت دانه به عنوان پارامترهاي ورودي مدل مي باشد. نتيجه نشان داد که شبکه عصبي مورد استفاده با 4 نرون و تابعlogsig  و الگوريتم پس انتشارtrainrp  بهينه حالت ممکن براي پيش بيني ميزان چروکيدگي محصول مي باشد. براي اعتبارسنجي مدل از (RMSE)، (MAE) و (SE) استفاده شد و نتايج نشان داد که اين مقادير کمتر از %5 مي باشد اين در حالي است که ضريب همبستگي(R2)  بيشتر از %98 مي باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

مومن زاده، ل.، و زمردیان، ع.، و مولا، د. (1389). بکارگیری شبکه عصبی مصنوعی برای پیش بینی میزان چروکیدگی نخودسبز در یک خشک کن بستر سیالی با کمک ماکروویو. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, 6(4), 277-285. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=135729



Vancouver : کپی

مومن زاده لیلا، زمردیان علی، مولا داریوش. بکارگیری شبکه عصبی مصنوعی برای پیش بینی میزان چروکیدگی نخودسبز در یک خشک کن بستر سیالی با کمک ماکروویو. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران. 1389 [cited 2021September24];6(4):277-285. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=135729



IEEE : کپی

مومن زاده، ل.، زمردیان، ع.، مولا، د.، 1389. بکارگیری شبکه عصبی مصنوعی برای پیش بینی میزان چروکیدگی نخودسبز در یک خشک کن بستر سیالی با کمک ماکروویو. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, [online] 6(4), pp.277-285. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=135729.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 158 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی