برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1390 , دوره  10 , شماره  38 ; از صفحه 78 تا صفحه 84 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير روش هاي مختلف تقطير بر کميت و کيفيت اسانس گياه برگ بو (.Laurus nobilis L)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* تهران، بخش تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات فرعی، موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور
 
چکیده: 

مقدمه: برگ بو با نام علميLaurus nobilis درختي است کوچک مخصوص نواحي مديترانه اي که برگ هاي آن به عنوان چاشني اغذيه و به منظور معطر ساختن برخي کنسروها و غيره به کار مي رود.
هدف: از آنجا که بازده اسانس و ميزان ترکيب هاي تشکيل دهنده آن بيان کننده ارزش يک اسانس است، در اين تحقيق، تاثير روش هاي مختلف اسانس گيري برکميت و کيفيت اسانس برگ بو مورد مطالعه قرار گرفت
.
روش بررسي: بدين منظور برگ اين گياه از باغ گياه شناسي ملي ايران در تير ماه 1388 جمع آوري و پس از خشک کردن در سايه به سه روش تقطير با آب، تقطير با بخار آب و تقطير با آب و بخار آب اسانس آن استخراج شد. اسانس ها به کمک دستگاه هاي کروماتوگرافي گازي و کروماتوگرافي گازي مجهز به طيف سنج جرمي تجزيه و شناسايي شد
.
نتايج: بازده اسانس برگ بو
(w/w) براي روش هاي تقطير با آب، تقطير با بخار آب و تقطير با آب و بخار آب به ترتيب 2.64، 1.64 و 2.56 درصد بود. 25 ترکيب در اسانس شناسايي شد. از بين اين ترکيبات 1، 8- سينئول (46.6، 37.8 و 49.1 درصد)، سابينن (10.7 درصد، 12.3 درصد و 12.13) و آلفا- ترپينيل استات (13.8، 19.3 و 11.0) به ترتيب اجزاي عمده در اسانس حاصل از روش هاي تقطير با آب، تقطير با بخار آب و تقطير با آب و بخار آب بودند.
نتيجه گيري: تجزيه و تحليل آماري نشان داد که بازده اسانس و ميزان 1، 8- سينئول در روش هاي تقطير با آب و تقطير با آب و بخار آب در يک سطح قرار گرفته و بالاتر از روش تقطير با بخار آب مي باشد. همچنين در بررسي آماري اختلاف معني داري در ميزان ترکيب هاي سابينن و آلفا- ترپينيل استات در اسانس هاي حاصل از روش هاي مختلف تقطير به دست آمد
.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 200
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی