5 SID.ir | بررسي اثرات ضدميکروبي عصاره هاي آبي، اتانولي، متانولي و استوني Cynara scolymus (کنگر فرنگي) بر روي برخي از باکتري ها و قارچ ها
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثرات ضدميکروبي عصاره هاي آبي، اتانولي، متانولي و استوني Cynara scolymus (کنگر فرنگي) بر روي برخي از باکتري ها و قارچ ها

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

گياه کنگر فرنگي يا آرتيشو Cynara scolymus متعلق به خانواده مرکبانAsteraceae  مي باشد. گياهان اين تيره به دليل خواص دارويي و ضدميکروبي مورد توجه زيادي در عرصه مطالعات دارويي قرار گرفته اند. در اين پژوهش اثرات ضدميکروبي عصاره هاي اتانولي، متانولي، استوني و آبي تهيه شده از اندام هاي برگ، ساقه، گل و بخش خوراکي گياه کنگر فرنگي بر برخي از ميکروارگانيسم ها شامل استافيلوکوکوس اورئوس، اشرشيا کلي، باسيلوس سرئوس و قارچ کانديدا آلبيکنس مورد بررسي قرار گرفت. روش هاي مورد استفاده شامل سنجش قطر هاله مهار رشد در اطراف ديسک ها و چاهک ها بود. نتايج نشان داد که عصاره هاي اتانولي و متانولي اندام ها اثر بازدارندگي رشد بر روي ميکروارگانيسم هاي مورد بررسي داشتند. همچنين عصاره هاي اتانولي تهيه شده از اندام هاي مختلف اثر مهاري بيشتري نسبت به عصاره هاي متانولي نشان دادند. بيشترين اثر مهاري عصاره هاي اتانولي مربوط به برگ بود. همچنين بيشترين تاثير عصاره هاي اندام هاي ساقه گل و بخش خوراکي بر استافيلوکوکوس اورئوس و کمترين بر باسيلوس سرئوس بود. بيشترين اثر ضدقارچي مربوط به عصاره هاي اتانولي اندام هاي مورد پژوهش بود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 191
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی