برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1388 , دوره  40 , شماره  1 ; از صفحه 67 تا صفحه 76 .
 
عنوان مقاله: 

اثر منبع كربوهيدرات در جيره ‌هاي پيش از زايش روي ماده خشک مصرفي، توازن انرژي، تخمير در شكمبه، توليد و تركيب شير گاوهاي هلشتاين

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
 
چکیده: 

68 راس گاو شيري هلشتاين آبستن نزديک به زايش بر اساس تعداد زايش (38 راس گاو زايش اول و 30 راس گاو چند بار زايش كرده) بلوک ‌بندي شدند تا اثر دو منبع كربوهيدرات در جيره‌ هاي پيش از زايش بر آنها مطالعه شود. جيره 1 حاوي منبع كربوهيدرات با تجزيه سريع در شكمبه (دانه گندم غلتک زده شده) و جيره 2 حاوي منبع كربوهيدرات با تجزيه كند در شكمبه (دانه ذرت آسياب شده) بودند. جيره ‌ها به صورت كاملا مخلوط شده، دو بار در روز و از 23.1±9 روز مانده به زايش در اختيار گاوها قرار گرفتند. همه گاوها تا 28 روز پس از زايش با يک جيره يكسان تغذيه شدند. نتايج به دست آمده نشان داد كه گاوهاي زايش اول تغذيه شده با جيره حاوي گندم با ماده خشک مصرفي، انرژي خالص شيردهي مصرفي و توازن انرژي كمتري در پيش از زايش داشتند (p<0.05). اما پس از زايش تفاوت ‌ها معني ‌دار نبود. گاوهاي چند بار زايش كرده تغذيه شده با جيره حاوي گندم، ماده خشک مصرفي، انرژي خالص شيردهي مصرفي، توازن انرژي و نمره وضعيت بدني متفاوتي با گاوهاي تغذيه شده با جيره حاوي ذرت نداشتند. گاوهاي چند بار زايش كرده كه جيره حاوي گندم را دريافت كرده بودند، پروپيونات شكمبه ‌اي بالاتر و نسبت استات به پروپيونات كمتري در پيش و پس از زايش داشتند (p<0.05). هم‌ چنين اين گاوها كل اسيد چرب فرار شكمبه ‌اي بالاتري پس از زايش داشتند (p<0.05). فراسنجه ‌هاي تخمير در شكمبه گاوهاي زايش اول در پيش و پس از زايش بين جيره‌ ها تفاوت معني‌ داري نداشت. توليد و تركيب شير گاوهاي چند بار زايش كرده به جز نيتروژن اوره ‌اي شير تحت تاثير جيره‌ ها قرار نگرفت. مصرف جيره حاوي دانه‌ گندم غلتک زده شده توسط گاوهاي زايش اول سبب افزايش مقدار و درصد پروتئين شير و كاهش نيتروژن اوره ‌اي شير و تعداد سلول ‌هاي بدني شير (p<0.05) شد. در حالي ‌‌كه بر توليد شير و ساير تركيبات شير اثر معني ‌دار نداشت. بنابراين با توجه به يافته‌ هاي به دست آمده مي ‌توان بيان نمود كه دانه گندم غلتک زده شده در جيره هاي پيش از زايش گاوهاي هلشتاين مي ‌تواند سبب بهبود در عملكرد گاوهاي شيرده پس از زايش گردد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

میرزایی الموتی، ح.، و رضایزدی، ک.، و امانلو، ح.، و توحیدی، آ. (1388). اثر منبع کربوهیدرات در جیره ‌های پیش از زایش روی ماده خشک مصرفی, توازن انرژی, تخمیر در شکمبه, تولید و ترکیب شیر گاوهای هلشتاین. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران), 40(1), 67-76. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=132765



Vancouver : کپی

میرزایی الموتی حمیدرضا، رضایزدی کامران، امانلو حمید، توحیدی آرمین. اثر منبع کربوهیدرات در جیره ‌های پیش از زایش روی ماده خشک مصرفی, توازن انرژی, تخمیر در شکمبه, تولید و ترکیب شیر گاوهای هلشتاین. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران). 1388 [cited 2021October26];40(1):67-76. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=132765



IEEE : کپی

میرزایی الموتی، ح.، رضایزدی، ک.، امانلو، ح.، توحیدی، آ.، 1388. اثر منبع کربوهیدرات در جیره ‌های پیش از زایش روی ماده خشک مصرفی, توازن انرژی, تخمیر در شکمبه, تولید و ترکیب شیر گاوهای هلشتاین. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران), [online] 40(1), pp.67-76. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=132765.



 

 
بازدید یکساله 99 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی